Novice

Nova generacija legendarnega Suzukijevega terenca

Suzukijev terenec, ki ga poznamo v tej obliki že skoraj dvajset let, letos končno dobiva svojega naslednika. Novi Jimny, ki se bo pojavil v evropskih prodajnih salonih naslednje leto, se k sreči ni pomehkužil tako kot sestrska Vitara, temveč še vedno ohranja svoje osnovno terensko poslanstvo.

Nova generacija Suzukijevega »bonsai« terenca bo sicer doživela uradno premiero šele meseca julija, a so se na njihovi spletni strani že pojavile prve fotografije. Najnovejši Jimny ohranja prepoznavno štirioglato obliko ter, kar je še najvažnejše, povsem terensko naravnano zasnovo. Pri japonskem proizvajalcu hkrati navajajo, da so pri razvoju novinca upoštevali izkušnje lastnikov dosedanjega modela, katerim so daleč najbolj pomembne suverene terenske zmogljivosti ter robustnost vozila.

Glede tehničnih značilnostih malega terenca so pri Suzukiju zaenkrat še skrivnostni, znano je zgolj to, da se bo ponašal s štirikolesnim pogonom z reduktorjem, ki bo zmogljivejši od trenutnega v Vitari oziroma S Crossu. Po vsej verjetnosti pa se bosta pod motornim pokrovom znašla 1,0-litrski Boosterjet turbobencinski agregat ter osnovni 1,2-litrski atmosferski bencinski motor, pri čemer ne pričakujemo dizelske alternative.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz EQC na preizkusih v Španiji
Rimac in Porsche sta postala partnerja

Več vsebin

Testi

Iz prahu v prah

Dacia Duster 1,5 dCi 4x4 Prestige