Novice

Mercedesov električni avto iz Francije

Nemška znamka Mercedes-Benz bo investirala približno pol milijarde evrov v njihov francoski obrat v Hambachu, ki leži 25 kilometrov od Saarbrückna. V tovarni, kjer sicer že nastaja mali Smart ForTwo, bodo namreč pričeli izdelovati povsem novo vozilo njihove podznamke električno gnanih avtomobilov EQ.

Pri Mercedes-Benzu so si zastavili precej pogumen cilj, saj želijo v naslednjih štirih letih predstaviti kar 10 novih električno gnanih avtomobilov, pri čemer naj bi, če bo šlo vse po načrtih, omenjena vozila do leta 2025 predstavljala kar 25 odstotkov vse njihove prodaje. V kratkoročnem pogledu v prihodnost so še zapisali, da bi po letu 2020 ponujali vozila znamke Smart izključno z električnim pogonom.

Pri najstarejši avtomobilski znamki zaenkrat še niso razkrili, kdaj bodo pričeli proizvajati novo električno vozili v njihovem francoskem obratu v Hambachu, kjer sedaj okrog 800 zaposlenih izdeluje Smart ForTwo. Po vsej verjetnosti pa bodo izdelovali avtomobil kompaktnega razreda, ki bo baziral na konceptu EQA, ki so ga predstavili v lanskem letu.

Vozila Mercedesove podznamke EQ bodo sicer izdelovali tudi Rastattu, kjer sedaj nastajajo modeli A in GLA, njihov prvi serijski izdelek pa naj bi bil srednje velik križanec EQC, ki ga bodo proizvajali v Bremnu. Kasneje naj bi se na trgu pojavil še najbolj luksuzen model podznamke EQ, ki ga bodo, enako kot admiralsko ladjo – razred S, sestavljali na proizvodnih linijah v Sindelfingnu.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri francoski znamki DS pripravljajo prestižno kupejevsko limuzino
Konec proizvodnje Fiatov v Italiji?