Novice

Mercedes-Benz GLC s kupejevskimi geni

Mercedes-Benz je v New Yorku predstavil novega športnega terenca GLC Coupe, ki se bo zoperstavil BMW-ju X4 in bo postal član vse večje terenske družine Mercedes-Benz.

GLC Coupe sloni na običajnem modelu GLC, vendar se v zunanjem videzu močno opira na večjega brata GLE Coupe, ki ima usločeno streho in privzdvignjen zadek.

”GLC Coupe odraža naš ikoničen Mercedes-Benz coupe dizajn in obenem simboliziran bipolarnost naše znamke – je topel in kul. Z zasnovo idioma senzualne čistosti v najlepši meri uteleša oblikovno filozofijo ter predstavlja sodobno razkošje,” je dejal Gorden Wagener, vodja dizajna pri Daimler AG.

V dolžino meri 4.730 in v višino 1.600 milimetrov, zato je v primerjavi z modelom GLC 74 milimetrov daljši, vendar 39 milimetrov nižji, kljub enako dolgi medosni razdalji. Kot pravijo pri Mercedes-Benzu, je v notranjosti ostalo enako prostora, vendar v resnici lahko pričakujemo manj prostora za glave potnikov v zadnji vrsti. Zmanjšala se je tudi prostornina prtljažnika, ki z 59 litri manj zdaj vase sprejme 491 litrov.

GLC Coupe je serijsko opremljen s športnim vzmetenjem, ki preko sistema Dynamic Select omogoča izbiro med petimi različnimi voznimi programi – Eco, Comfort, Sport, Sport+ in Individual. Opcijsko bo na voljo zračno vzmetenje in novo izboljšano vzmetenje Dynamic Body Control.

Motorno ponudbo sestavlja vrsta različnih agregatov, kmalu jih bo na voljo kar osem. Na začetku se bodo kupci odločali med štirivaljnimi 220 d s 125 kilovati, 250 d 4Matic s 150 kilovati in bencinskim 250 4Matic s 155 kilovati. Do konca leta bodo prišli še štirje agregati, 250 d, hibridni 350 e 4Matic in športni 43 AMG. Zadnji bo ponudbo oplemenitil C63 AMG z nameščenim osemvaljnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj bo BMW ponudil nad Sedmico?
Odkrita tančica s Subarujeve Impreze