Novice

Kaj bo BMW ponudil nad Sedmico?

Bavarskega proizvajalca naj bi menda skrbelo, da v svoji ponudbi nima modela, ki bi se lahko kosal s konkurenčnimi Mercedes Maybachi.

Če pogledamo trenutni nabor modelov skupine BMW, zija med serijo 7, najdražjo pri znamki BMW, in modeli znamke Rolls Royce precejšnja praznina. Glede na poročanje Automotive News naj bi se v prihodnosti to spremenilo, saj naj bi pri proizvajalcu razmišljali o novem ekskluzivnem modelu v samem vrhu ponudbe znamke BMW.

Z besedami Haralda Kruegerja, izvršnega direktorja BMW: “Luksuzni razred bo ostal segment z visokimi maržami, zato nameravamo okrepiti našo prisotnost z dodatkom novega modela.”

Namesto taktike podaljševanja medosne razdalje pa naj bi se, sodeč po izjavi prvega razvojnika Klausa Froehlicha, dokazovali s tradicionalno znamkino izvrstno agilno vodljivostjo. Vprašanje, ki se ob tem zastavlja, je jasno: ali kupci v tem segmentu na prvo mesto postavljajo vozno dinamiko ali udobje?

Mercedes-Benz je pred časom s ponovno obuditvijo Maybacha kot luksuzne podznamke precej tvegal, a se je taktika zaenkrat izkazala kot uspešna.

Naj bo naslednji zastavonoša BMW-ja serija 9 ali kaj drugega, zagotovo bo ob predstavitvi požela veliko zanimanja, kar so v preteklosti napovedali že luksuzni koncepti kot sta Vision Future Luxury iz leta 2014 (na fotografijah) ter leto starejši Pininfarina Gran Lusso Coupé.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Motor Trend. Foto: BMW.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Maserati Levante z elementi samodejne vožnje
Mercedes-Benz GLC s kupejevskimi geni