Novice

Mercedes-Benz in Renault-Nissan v razvoj nove družine bencinskih štirivaljnikov

Partnerja pričenjata z razvojem številnih novih štirivaljnih agregatov, ki bodo nameščeni v prihodnje generacije kompaktnih modelov.

V novi družini motorjev s kodnim imenom M282 bosta 1,2- in 1,4-litrski bencinski motor z direktnim vbrizgom goriva. Z zmanjševanjem prostornine motorjev bodo pri manjših in lažjih kompaktnih modelih izboljšali ekonomičnost ter zmanjšali izpust škodljivih emisij. Novi prostorninsko manjši štirivaljniki bodo prvič vgrajeni v osnovni različici četrte generacije razreda A, ki bo na ceste zapeljal v prvi polovici prihodnjega leta.

Kasneje bodo svoje mesto našli še v razredih B, CLA in GLA ter v najnovejši limuzini razreda A, ki jo je napovedal koncept na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Najverjetneje bo nova družina motorjev nameščena še v model GLB, konkurentu BMW-jevemu najmanjšemu članu družine X.

Mercedes-Benz motorje razvija z zvezo Renault-Nissan, zato bodo namenjeni le vozilom s prečno nameščenim motorjem, kar hkrati pomeni, da jih najverjetneje ne bodo uporabili pri večjih in dražjih modelih Mercedes-Benz ali v modelih s hibridnim pogonskim sklopom. Motorja bosta predstavljala dodatno ponudbo obstoječi družini motorjev M274, ki jo bodo seveda močno posodobili in pripravili za vgradnjo v novo generacijo razreda A. Zaradi obsežne posodobitve se bo spremenilo tudi kodno ime družine (na M260).

Posodobljeni agregati pa bodo služili kot osnova za razvoj novega štirivaljnega agregata M133 z več kot 400 ”konji”, za vgradnjo v modele AMG A45, CLA 45 in GLA 45 4Matic.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Mercedes-Benz in Renault-Nissan v razvoj nove družine bencinskih štirivaljnikov"


3 leta 8 dni nazaj

Moj mlinček v Qashqaju dela super!

MORDOR
3 leta 9 dni nazaj

Meni ni nič čudno,kajti renaultovi benzinski motorji so že sedaj zanesljivi in kvalitetni.

mrtwelvetrees
3 leta 9 dni nazaj

Če prav razumem, so to motojri brez turbine ? Piše v novici “z zmanšanjem prostornine” – pa sej TCE Renojevi motorji imajo že 1.2 in imeli so 1.4 sam so tega ukinili.

kseb
3 leta 9 dni nazaj

Ta pravi Mercedesi so od E razreda dalje. Ostali so za množice.
V E-ju pa dvomim, da bo Renojev 1,2 motor.

Firediver
3 leta 10 dni nazaj

He, he, in potem se ti kaj pri Mecedesu pokvari, pa ti mehanik reče: Bom naročil kar po kataloški od Dacie, je itak isti kos… 🙂 🙂

pskoda
3 leta 10 dni nazaj

Saj tako bo ratalo samo potem sploh ne bi nikoli dal za mercedesa 40k€, če je v renoju za pol manj ali več ista tehnologija. Po moje si mrcedes sam sebi koplje jamo in bo kot izgleda kmalu padel vanjo

 
Prihaja najmočnejši Jaguar
BMW koncept serije 8 med čustvi in inženirstvom