Novice

Mercedes-Benz razkril podaljšani limuzinski razred A

Pred vami je popolnoma novi limuzinski razred A s podaljšano medosno razdaljo, ki je, brez posebnega presenečenja, namenjen izključno kitajskemu trgu.

Na avtomobilskem salonu v Pekingu je Mercedes-Benz predstavil podaljšano različico novega razreda A, ki je posledica naklonjenosti njihovega trga limuzinam, še prav posebej podaljšanim. Ne samo, da je razred A z 61 milimetrov podaljšanim medosjem namenjen izključno kitajskim kupcem, temveč ga bodo tudi izdelovali samo pri njih.

Za pogon mu bodo služili bencinski motorji, ki bodo vsi po vrsti sparjeni s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Razpon moči sega od najmanj 100 do največ 140 “konjev”, spodnji dve motorizaciji pokriva 1,3-litrski štirivaljnik (100 in 120 KM), vrh ponudbe pa je rezerviran za dvolitrski atmosferski štirivaljnik.

Vsem, ki ste ugotovili, da govorimo o limuzinskem razredu A in ne o CLA-ju, še potrditev, da prihaja tudi CLA. Zanj pri tem pravijo, da bo v ponudbi »baby-benzov« ob limuzini samosvoje in po vzoru večjih kupejevskih Mercedesov oblikovan model. Najbrž je njegovi »kupejevski« podobi že zdaj možno pripisati tudi nekaj večjo ceno v primerjavi z limuzino razreda A.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedes-Benz razkril podaljšani limuzinski razred A"


whitee
6 leta 12 dni nazaj

Zanimiva motorizacija.

robertos_664
6 leta 10 dni nazaj

pa še to Renaultova 🙂

 
Tudi Bosch trdi, da je razvil tehniko za rešitev dizla
BMW Concept iX3 je napoved električnega X3