Novice

Inovativna zasnova notranjosti Škodinega koncepta Vision iV

Pred tednom dni je Škoda javnosti posredovala prve skice zunanjosti nove študije električnega križanca, ki ga nameravajo predstaviti v Ženevi, danes pa sledi še prva oblikovalska skica zasnove potniške kabine.

Pri znamki so zasnovo notranjosti koncepta Vision iV označili za inovativno, saj so si zamislili novo razporeditev instrumentne plošče in sredinske konzole. Zasnova na koncernski platformi za električna vozila MEB sprosti več prostora v predelu sredinskega tunela, kar so oblikovalci izkoristili za snovanje dodatnih odlagalnih mest. Sredinska konzola med voznikom in sovoznikom je še posebej lahko dosegljiva, v njej lahko potnika odložita dva mobilna telefona, ki se med indukcijskim polnjenjem brezžično povežeta v infozabavni sistem ali sistem upravljanja.

Instrumentna plošča je zasnovana dvonivojsko, oblikovalsko sledi podobi prednjega dela vozila, na njej pa izstopa navidezno lebdeči osrednji zaslon. Volan z dvema krakoma ima namesto običajnega Škodinega logotipa napis Škoda z ločenimi črkami, kar ponavlja oblikovalsko temo z zadka avtomobila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda načrtuje ukinitev proizvodnje v Veliki Britaniji
Mercedes-Benz SLC Final Edition maha v slovo