Novice

Mercedes-Benz znova združuje eleganco in brezstrešno lepoto

Mercedes-Benz je z ličnim kabrioletom zapolnil še zadnji del sestavljanke razreda E. Zagotovo mu ne bo dolgčas, saj mu bodo družbo delali limuzina, kupe, karavan in terensko obarvani E-Terrain.

Kabriolet razreda E se umešča med manjši, vendar športnejši razred C in večji, toda prestižnejši razred S. z linijami, ki si jih je sposodil pri kupejevski različici, igra na uglajene note, s platneno streho pa nudi prvovrsten užitek z vetrom v laseh.

Platnena streha je na voljo v temno rjavi, temno modri, temo rdeči in črni barvi ter se jo zloži v 20 sekundah do hitrosti 50 km/h. Skrije se pod zložljiv predal v prtljažnem prostoru, ki ob dvignjeni strehi meri 385 litrov, če je slednja pospravljena ,pa se prostornina zmanjša na 310 litrov.

V primerjavi s predhodnikom je novinec zrasel v vse smeri. Daljši je za 123 milimetrov, širši za 74 milimetrov in sedi na 113 milimetrov daljši medosni razdalji. S tem niso povečali le prtljažnega prostora, temveč bodo potniki na zadnji klopi imeli na voljo kar 102 milimetre prostora za kolena. Od predhodnika pa je podedoval sistem za samodejno zasčito proti vetru Aircap in sistem za ogrevanje vratnega predela Airscarf.

Mercedes-Benz kupcem prvič ponuja štirikolesni pogon 4Matic. Nemci še niso popolnoma definirali motorne palete, a najverjetneje bodo novi razred E Cabriolet poganjali enaki agregati kot kupejevsko različico. Dizelsko paleto bo sprva zastopal E220 d s štirivaljnim agregatom in 143 kilovati moči, bencinsko pa E200 s 135 kilovati, E300 s 180 kilovati in E400 4Matic s šestvaljnikom in 245 kilovati moči. Vsi modeli so serijsko opremljeni s samodejnim menjalnikom 9G-Tronic. Kasneje se bodo ponudbi pridružili še športni AMG 50 s povsem novim Mercedesovim vrstnim šestvaljnikom in športno obarvani E400.

Brezstrešni lepotec bo prvič na ogred naslednji teden, ko bo svoj vrata odprl ženevski salon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Velar je novi Range Roverjev adut v svetu športnih terencev
Poklon legendi: Toyota 2000GT