Novice

Mercedes-Benzov razred E Coupe združuje prestiž, eleganco in sodobne tehnologije

Preprosto je opisati novo generacijo kupejevskega razreda E – je večji in prostornejši, a kljub temu bistveno bolj eleganten od predhodnika.

Kljub temu, da nosi oznako E, se Coupe od limuzine in karavana razlikuje po drugačnih razmerjih in usločeni strešni liniji, a se po ključnih oblikovalskih elementih močno opira na manjši razred C Coupe in večji razred S Coupe.

2018-Mercedes-E-Class-Coupe-5Razlike so majhne, zato je potrebno preveriti podrobnosti. Od manjšega kupeja razreda C se razlikuje po tretjem steklu, tanjših in daljših zadnjih žarometih, dvojnih izboklinah na pokrovu motorja in mehkejši, manj izraženi stranski liniji.

Potniška kabina je v veliki meri prevzeta iz limuzinskega razreda E, pri čemer so oblikovalci spremenili videz zračnih šob, dodali individualna poklopljiva sedeža in spremenili obliko vratnih panelov. Ravno zaradi podobnosti z večjim bratom sta v notranjosti nameščena dva 12,3-palčna zaslona. V osnovnem paketu opreme sta pri vozniku dva analogna merilnika s sredinskim 17,8-palčnim barvnim zaslonom in 21,3-palčni zaslon večopravilne enote.

Z dolžino 4.826 milimetrov, širino 1.860 milimetrov in višino 1.430 milimetrov je novi razred E Coupe od predhodnika daljši za 123 milimetrov, širši za 74 milimetrov in višji za 32 milimetrov. Skupaj s 113 milimetrov daljšo medosno razdaljo, ki zdaj meri 2.873 milimetrov, so v potniški kabini ustvarili bistveno več prostora za štiri potnike.

Že na začetku prodaje bodo kupcem na voljo številni agregati. Dizelsko paleto bo sprva zastopal E220 d s 2018-Mercedes-E-Class-Coupe-14štirivaljnim agregatom in 143 kilovati moči, bencinsko pa E200 s 135 kilovati, E300 s 180 kilovati in E400 4Matic s šestvaljnikom in 245 kilovati moči. Vsi modeli so serijsko opremljeni s samodejnim menjalnikom 9G-Tronic.

Kasneje se bodo ponudbi pridružili še športni AMG50 s povsem novim Mercedesovim vrstnim šestvaljnikom in najmočnejši E63 AMG z nameščenim twin-turbo osemvaljnikom.

Za konec se bodo kupci morali odločiti še med tremi vrstami vzmetenja. Serijsko je nameščeno vzmetenje Direct Control, ki je za 15 milimetrov nižje od limuzinskega razreda E, vendar nima možnosti nastavljanja voznih profilov. Naslednji v vrsti je Dynamic Body Control z nastavljivim vzmetenjem, ki mu sledi najdražja opcija Air Body Control s številnimi prilagodljivimi zračnimi komorami.

Mercedes-Benz bo razred E Coupe premierno predstavil prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Detroitu, v prodajne salone pa bo zapeljal poleti prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nagrade za ameriški motor leta tokrat brez osemvaljnikov
Ferrarijeva nova mojstrovina sliši na ime J50