Novice

Mercedes-Benzov razred E All-Terrain

Mercedes-Benz je naposled le pripravil odgovor na Audijev model A6 Allroad, toda novi razred E All-Terrain se bo moral poleg tega za kupce boriti še z nedavno predstavljenim Volvom V90 Cross Country.

Srednje veliki karavani s terenskimi dodatki so vse bolj popularni, zato so svojo priložnost v do sedaj nišnem segmentu zaznali tudi pri Mercedes-Benzu. Audiju A6 Allroad in nedavno razkritemu Volvu V90 Cross Country se bo pridružil še karavanski razred E, ki v primerjavi z običajno različico nudi višjo oddaljenost od tal ter nekaj unikatnih dodatkov. V oči bodejo dodatne črne plastične obloge in srebrni zaščiti odbijačev spredaj in zadaj. Tako kot smo predvidevali, gre za manjše spremembe v videzu, saj je Robert Lešnik že pri običajni različici postavil dobro osnovo, ki so jo zdaj le nadgradili za bolj zahtevne kupce in vozne podlage.

Kupce bo razveselilo dejstvo, da ima All-Terrain serijsko nameščeno večkomorno zračno vzmetenje Air Body Control in za 35 milimetrov višje vzmetenje. To v praksi pomeni, da se lahko oddaljenost od tal v določenih nastavitvi zračnega vzmetenja poviša vse do 156 milimetrov. ”Še noben razred E ni bil tako vsestransko uporaben kot All-Terrain. Novi model združuje osupljiv videz in stil terencev s pametnim prostorskim konceptom karavana. Vse to je združeno z inovativnimi varnostnimi rešitvami in večkrat nagrajeno potniško kabino karavanskega razreda E. S serijsko nameščenim štirikolesnim pogonom 4Matic in ob povečani oddaljenosti od tal, je – zahvaljujoč večkomornemu zračnemu vzmetenju Air Body Control – All-Terrain vsestranski – za netlakovane ceste, družino ali prosti čas,” je ob razkritju dejal Ola Källenius, član uprave Daimlerja, odgovoren za prodajo in marketing Mercedes Benza.

Pri Mercedesu so prenovili njihov štirikolesni pogon in ga prilagodili razredu E All-Terrain. Na 19-palčna aluminijasta platišča so namestili pnevmatike z višjo bočnico ter s tem povečali njegove terenske sposobnosti ter izboljšali udobje na vseh podlagah. Med izbirne vozne programe Dynamic Select so dodali nov vozni program All-Terrain, ki vozilo pripravi na off-road vožnjo. Do hitrosti 35 km/h prilagodi delovanje sistema ESP, aktivnega diferenciala, sistema za nadzor stabilnosti ASC in dvigne podvozje do maksimalne višine.

Ob začetku prodaje bo na voljo le en agregat in sicer dvolitrski dizelski s 143 kilovati moči in 400 njutnmetri navora. E220 d 4Matic bo sparjen z najnovejšim 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-Tronic in bo za pospeševanje od 0-100 km/h potreboval 8 sekund. Proti koncu leta se bo v motorni paleti pojavil še E350 d 4Matic z vgrajenim šestvaljnim motorjem.

Karavanski razred E All-Terrain bo Mercedes-Benz prvič postavil na ogled na prihajajočem pariškem avtomobilskem salonu.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kdo vse bo preskočil pariški avtomobilski salon?
Citroën se z dirkalnikom C3 WRC pompozno vrača v WRC