Novice

Kdo vse bo preskočil pariški avtomobilski salon?

Volvo se je že pred časom odločil, da se bo v Evropi udeleževal le ženevskega salona, svoje sodelovanje na salonu pa so letos odpovedali tudi pri Fordu in Rolls-Royceu. Med zadnjimi so svojo odsotnost napovedali še Bentley, Aston Martin in Lamborghini. Zakaj?

Naj začnemo pri Volvu, ki v Evropi že nekaj časa svoje novitete pripelje le v Ženevo. Švedski proizvajalec je ubral drugačen pristop v prodaji avtomobilov, zato namesto dragih salonov raje izberejo osebni pristop in lastne dogodke.

Nekoč nepogrešljiv dogodek podlega spremembam v avtomobilski industriji, zato sta svoje sodelovanje odpovedala še dva velikana, Ford in Rolls-Royce. Namesto da bi kupce zapeljevali na natrpanih razstavnih prostorih bodo nekaj milijonov evrov, kolikor porabijo za vsak salon, namenili oglaševanju na socialnih omrežjih. ”Nekoč smo imeli občutek, da moramo biti na vsakem avtomobilskem salonu. Toda obstajajo tudi drugi, boljši načini, kako to početi, ne samo zapravljati denar za avtomobilske salone,” je dejal Andy Palmer, izvršni predsednik Aston Martina.

Med zadnjimi sta košarico pariškemu salonu dala še Lamborghini in Bentley. V uradni izjavi so kot glavni razlog navedli manjšanje nepotrebnih stroškov, saj je afera Dieselgate dodobra zmanjšala proračun skupine Volkswagen. Pri Lamborghiniju bodo spremenili strategijo in razmislili glede bodočih obiskov avtomobilskih salonov. Enako so povedali pri Bentleyu, kjer se bodo osredotočili na manjše dogodke in do kupcev dostopali neposredno.

Kljub temu, da bo salon izpustilo kar nekaj velikih imen, bo tam še vedno veliko novitet in proizvajalcev vozil. Med najbolj obleganimi bodo zagotovo modeli Ferrari LaFerrari Aperta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Rio, Land Rover Discovery, Mercedes-Benz razred E All-Terrain in Mercedes-AMG GT C.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, Volvo, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kdo vse bo preskočil pariški avtomobilski salon?"


drugmirko
7 leta 6 meseci nazaj

med najbolj obleganimi bosta Kia Rio in Hyundai i30? ….v Parizu? najbrž res…. medtem, ko novega Citroena C3 in Peugeotov 3008 in 5008 ne bo nihče niti pogledal, ker so francoske znamke eni “marginalci v šotorčku za parkirplacom”. kdo bi jih sploh omenjal…

 
Giulia, Giulietta in Mito v Pariz z novim športnim paketom Veloce
Mercedes-Benzov razred E All-Terrain