Novice

Volvo V90 Cross Country – združitev elegance in terenskih sposobnosti

Volvo je razkril še zadnjega člana z oznako 90 z elegantnimi linijami in terenskimi sposobnostmi.

Potem ko je švedski proizvajalec vozil svet osupnil s prihodom limuzine S90 ter nekaj mesecev kasneje še s karavanom V90, je kot zadnji član družine 90 prišel še karavan s terenskimi sposobnostmi – V90 Cross Country.

Za seboj ima bogato tradicijo, saj je v podobni izvedbi luč sveta ugledal že pred dvajsetimi leti. Kot so potrdili pri Volvu, je izvedenka Cross Country zelo pomemben prispevek njihovemu naboru modelov, saj naj bi njihovi prestižni kupci velikokrat zašli iz urejenih poti in zato potrebujejo vozilo, ki se zlahka zoperstavi težjim pogojem.

“V90 Cross Country povzema eleganco modela V90, hkrati pa vse skupaj prenaša v svet, kjer pogosto pridejo na dan tudi zmogljivosti, ki se ne ozirajo na teren in vremenske razmere. Istočasno pa zagotavljajo najvišje standarde varnosti, udobja in užitka v vožnji. To je pravzaprav pravi pustolovski paket,” je povedal Håkan Samuelsson, predsednik uprave Volvo Car Group.

V90 Cross Country je bil v celoti zasnovan in razvit na Švedskem, kjer so znani po izjemno zahtevnih in voznikom neprijaznih zimah. Kar 77 odstotkov površine pokrivajo gozdovi in jezera, zato je v takšnih razmerah Cross Country idealen sopotnik. Kljub svojemu elegantnemu videzu je ustvarjen za preživetje na severnem tečaju ali v suhi in vroči puščavi.

“Naši avtomobili so znani po svoji varnosti, moči in vzdržljivosti. V90 Cross Country prepriča s pogonom na vsa štiri kolesa, dvignjeno kabino in šasijo, ki je optimizirana za kontrolo in udobje v vseh voznih razmerah. Ponaša se s srcem pravega pustolovca,” je dejal Dr. Peter Mertens, podpredsednik razvojnega oddelka pri Volvo Car Group.

A tokrat ne gre samo za terenske sposobnosti, saj V90 Cross Country postreže s prepoznavno vrhunsko potniško kabino. Prestižni materiali, varnostni elementi in ozvočenje Bowers&Wilkins so le glavni poudarki, ki jih dopolnjujejo številni detajli in majhne pozornosti.

“Oblikovanje avtomobila, kot je Volvo Cross Country, ni zgolj vprašanje sloga. Gre za kompleksno nalogo, ki temelji na zmogljivosti in značaju. Prav zaradi tega V90 Cross Country prinaša na prvi pogled presenetljivo in navdušujočo kombinacijo moči, robustne zunanjosti in razkošnega skandinavskega interierja. Na ta način nadaljuje s pristno tradicijo Volvovega Cross Country pristopa, hkrati pa mu dodaja tudi novi recept. Le ta se odraža v mešanici terenskih zmogljivosti in elegantno sofisticirane podobe,” se je ob razkritju razgovoril še Thomas Ingenlath, vodja oblikovanja pri Volvo Cars.

Volvo mora še razkriti ali se različica Cross Country, razen v zunanjem videzu, sploh razlikuje od običajnega V90. Najverjetneje bo v smislu doplačilne opreme in motorne palete ponudba identična, le da bo pri terensko navdahnjeni različici dodatno na voljo še štirikolesni pogon. Vemo le, da je Cross Country od V90 višji za 65 milimetrov ter ponuja 218 milimetrov oddaljenosti od tal, kar je več, kot pri Audiju A6 Allroad (185 milimetrov).

Proizvodnjo bodo zagnali jeseni v švedskem obratu Torslanda. Najbolj neučakani kupci bodo na dostavo morali počakati do začetka prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volvo. Foto: Volvo)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo V90 Cross Country – združitev elegance in terenskih sposobnosti"


JG2
7 leta 7 meseci nazaj

Izjemen!

 
Dacia je prenovila kvartet
Ne čistite gumic brisalcev