Novice

Mercedes-Benzov razred S bo še bolj razvajal potnike

Kmalu po koncu avtomobilskega salona v New Yorku bo svoja vrata odprl salon v Šanghaju. Tam bo Mercedes-Benz razkril prenovljeni razred S, a so za lažje čakanje pripravili že drugo deloma zakrito fotografijo, ki razkriva nekaj manjših podrobnosti.

Nemški proizvajalec obljublja povsem novo, visoko učinkovito motorno paleto in serijo tehnologij za elektrifikacijo pogonskega sklopa, ki jih bo podprla še najnovejša avtonomna tehnologija. Pod pokrovom motorja se bodo skrivali številni novi agregati, med njimi bomo lahko občudovali bencinske in dizelske šestvaljnike, povsem novi twin-turbo osemvaljnik in različico priključnega hibrida s 50-kilometrskim električnim dosegom. Pri Mercedes-Benzu so očitno nadgradili razred S z 48-voltnim električnim sistemom, ki bo zasenčil vse ostale novitete, saj naj bi električni sistem poganjala močnejši zaganjalnik in električno turbo puhalo.

Kljub številnim izboljšavam za uporabnike, bo razred S še manj odvisen od voznika. Vozilo bo lahko samo prilagodilo hitrost, glede na podatke navigacijske naprave in s pritiskom na smernik bo razred S sam zamenjal vozni pas.

Samodejno zavijanje, zaviranje, vožnja v prometnih zamaških, kamera in radarski sistemi – vse to so izboljšali. Bistveno bolje naj bi deloval tudi sistem za prepoznavo prometnih znakov, za parkiranje na tesnih parkirnih mestih pa bo prav prišlo samodejno parkiranje z uporabo pametnega telefona. Z novimi žarometi se bo noč spremenila v dan – vsaj tako obljubljajo pri Mercedes-Benzu.

Z vsemi izboljšavami želijo pri Mercedes-Benzu ohraniti status najbolje prodajane prestižne limuzine. Od leta 2013 so prodali že več kot 300.000 enot, kupci pa se lahko odločajo med šestimi različnimi oblikami – štirimi različnimi dolžinami medosne razdalje, kupejem in kabrioletom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen predstavlja tretji koncept iz naelektrene družine I.D.
Nekoliko prehitro je svoje čare pokazal Citröen C5 Aircross