Novice

Nekoliko prehitro je svoje čare pokazal Citröen C5 Aircross

Še pred razkritjem na avtomobilskem salonu v Šanghaju so na svetovni splet ušle fotografije Citröena C5 Aircross.

Citröen z modelom C5 Aircross, ki je nepričakovano predčasno razkrit in si ga lahko ogledate v galeriji, pripravlja tekmeca za Nissanovo prodajno uspešnico Qashqai. Kot je razvidno, križanec sledi potezam koncepta Aircross, ki so ga predstavili pred dvema letoma v Šanghaju, vendar so oblikovalci nekoliko omilili divji videz koncepta.

Kot smo navajeni iz preostalih Citröenovih vozil, C5 Aircross krasijo igrive plastične zaščite Airbump, kar nekaj oblikovalskih smernic pa si je sposodil pri manjšem in nedavno predstavljenem modelu C3, ki očitno napoveduje videz ostalih modelov francoskega proizvajalca vozil.

Notranjost je oblečena v velike količine rjavega usnja in ima nameščena dva večja digitalna zaslona – prvi, manjši je namenjen vozniku in zamenjuje tradicionalne analogne merilnike, drugi, večji pa služi kot večopravilna enota. S fotografij lahko razberemo, da bosta na voljo samodejni menjalnik in sistem Grip Control, kar najverjetneje pomeni, da tudi v višjih paketih opreme opcijsko ne bo na voljo štirikolesnega pogona.

Več podatkov bo znanih prihodnji teden, ko svoja vrata odpre salon v Šanghaju.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Citröen)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nekoliko prehitro je svoje čare pokazal Citröen C5 Aircross"


drugmirko
1 leto 2 meseci nazaj

koga ali česa ne bo na voljo niti opcijsko, dragi SiOL novinarji? (ker lektorjev očitno ne premorete)

btw, ker ste glih iz “foha”… PSA je (če se “laično” spomnem nekje od 2018/19) napovedoval 4×4 hibridne verzije svojih modelov, začenši s Pežojevo 3008-co in z DS7… zakaj torej mislite da – glede na to, da je prihodnost neizogibno hibridno/električna – Citroenovi SUV-ji te vrste 4×4 pogona ne bodo deležni niti opcijsko, kaj šele serijsko? 😉

 
Mercedes-Benzov razred S bo še bolj razvajal potnike
Poklon legendi: AC Shelby Cobra

Več vsebin

Novice

Frajerski Citroën C3 Aircross