Novice

Volkswagen predstavlja tretji koncept iz naelektrene družine I.D.

Volkswagen nas že nekaj časa pripravlja na prihod nove generacije avantgardnih električnih vozil s serijo konceptov I.D.. Prvega člana družine I.D. smo spoznali lansko leto v Parizu, v Detroitu so predstavili koncept I.D. Buzz, zdaj pa se pripravljajo na predstavitev novega križanca I.D., ki ga bodo predstavili v Šanghaju.

Koncept I.D. še nima imena, a so njegove naloge že znane. Križanec bo združeval obliko štirivratnega kupeja in uporabnost športnega terenca, podobno kot to počneta BMW X6 in Mercedes-Benz GLE Coupe, vendar z Volkswagnovo značko in električnim pogonom.

Koncept se mora odlično znajti tako v mestu, kot na neurejenih poteh, toda kljub temu se križanec lahko pohvali z avtonomno tehnologijo in bo imel električni doseg na ravni današnjih bencinsko gnanih vozil. Avtonomni način se vključi s pritiskom na emblem na volanskem obroču in deluje s pomočjo laserjev, radarjev, ultrazvočnih senzorjev in kamer. Ob vklopu se volanski obroč pospravi in potniška kabina se spremeni v prostorno prevozno ložo z digitalnimi zasloni in kontrolami.

Nemški proizvajalec bo najnovejši koncept pokazal na avtomobilskem salonu v Šanghaju, prvi član družine I.D. pa naj bi na ceste zapeljal leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA prestižna limuzina srednjega razreda je …
Mercedes-Benzov razred S bo še bolj razvajal potnike

Več vsebin

Novice

Volkswagen predstavlja tretji koncept iz naelektrene družine I.D.

Novice

Kako blizu je Volkswagnov koncept I.D Crozz proizvodni različici?

Novice

Volkswagen predstavil drugega člana električne družine I.D.

Novice

Volkswagnov električni koncept I.D.

Novice

Volkswagnov električni koncept I.D. Buzz gre v proizvodnjo

Novice

Nadgradnja Volkswagnovega koncepta I.D. Crozz

Novice

Tesla predstavila novi model S P100D

Testi

Udobje na prvem mestu

Mercedes-Benz E220d model T