Novice

Volkswagen predstavlja tretji koncept iz naelektrene družine I.D.

Volkswagen nas že nekaj časa pripravlja na prihod nove generacije avantgardnih električnih vozil s serijo konceptov I.D.. Prvega člana družine I.D. smo spoznali lansko leto v Parizu, v Detroitu so predstavili koncept I.D. Buzz, zdaj pa se pripravljajo na predstavitev novega križanca I.D., ki ga bodo predstavili v Šanghaju.

Koncept I.D. še nima imena, a so njegove naloge že znane. Križanec bo združeval obliko štirivratnega kupeja in uporabnost športnega terenca, podobno kot to počneta BMW X6 in Mercedes-Benz GLE Coupe, vendar z Volkswagnovo značko in električnim pogonom.

Koncept se mora odlično znajti tako v mestu, kot na neurejenih poteh, toda kljub temu se križanec lahko pohvali z avtonomno tehnologijo in bo imel električni doseg na ravni današnjih bencinsko gnanih vozil. Avtonomni način se vključi s pritiskom na emblem na volanskem obroču in deluje s pomočjo laserjev, radarjev, ultrazvočnih senzorjev in kamer. Ob vklopu se volanski obroč pospravi in potniška kabina se spremeni v prostorno prevozno ložo z digitalnimi zasloni in kontrolami.

Nemški proizvajalec bo najnovejši koncept pokazal na avtomobilskem salonu v Šanghaju, prvi član družine I.D. pa naj bi na ceste zapeljal leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA prestižna limuzina srednjega razreda je …
Mercedes-Benzov razred S bo še bolj razvajal potnike