Novice

Mercedes-Benzov športni oddelek AMG je spremenil GLC v divjaka

Mercedesov športni oddelek AMG je pod svoje okrilje vzel še priljubljeni model GLC in pod pokrov motorja namestil zmogljiv trilitrski šestvaljni bencinski agregat.

Mercedes-AMG GLC 43 4Matic je najnovejši član v družini modelov z oznako AMG 43, ki jo je v zadnjih nekaj mesecih nemški proizvajalec zelo razširil. Nabriti GLC ima pod pokrovom motorja nameščen enak trilitrski šestvaljni twin turbo bencinski agregat kot C 43, E 43 in SLC 43. Šestvaljnik proizvede 270 kilovatov moči in ima 520 njutnmetrov navora, moč se prenaša na vsa štiri kolesa preko pametnega sistema 4Matic in 9-stopenjskega samodejnega menjalnika 9G-Tronic. Pet voznih programov, krajši prestavni časi menjalnika in večjo porazdelitvijo navora na zadnji kolesni par ( 31 spredaj in 69 zadaj) napovedujejo odlične vozne lastnosti. Končna hitrost je seveda elektronsko omejena na 250 km/h, magično številko 100 km/h pa doseže v 4,9 sekundah.

Inženirji v oddelku AMG so veliko časa posvetili izboljšanju šasije, zato je GLC 43 opremljen s sistemom Air Body Control z zračnim vzmetenjem in posebno športno naravnanimi prilagodljivimi blažilniki. Slednji so lahko nastavljeni na tri stopnje – comfort, sport in sport plus. Za vse prej kot terenske sposobnosti so izboljšali celotno podvozje. Štiritočkovna prednja os je opremljena s posebnimi usmerjevalnimi členi in nosilnimi spoji. Bolj negativen naklon sprednjih in zadnjih koles prinaša še boljši nadzor nad vozilom. Za zaviranje skrbijo nove štiribatne zavore spredaj in enobatne zavore zadaj.

Kot se za vozilo takega kova spodobi, zunanji videz sledi športnemu značaju. Diskreten oblikovalski paket prinaša večje zračnike v spremenjenih odbijačih, stranske pragove, zadnji usmerjevalnik zraka, štiri zaključke izpušnih cevi in 19-palčna aluminijasta platišča.

GLC v športni preobleki se bo prvič javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v New Yorku, na ceste pa bo zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju Seatovega malega križanca
Več aluminija za manj škodljivih emisij