Novice

V pričakovanju Seatovega malega križanca

Pri španskem Seatu že nekaj časa napovedujejo manjšega križanca, ki naj bi bil pozicioniran pod pravkar predstavljeno Ateco, sedaj pa so dokončno potrdili njegov prihod. Jukeov tekmec naj bi prišel na trg že prihodnje leto.

Pri Seatu, ki se lahko prvič po letu 2008 pohvali s pozitivnim poslovanjem, želijo v prihodnjih dveh letih predstaviti štiri nove modele, med katerimi si zelo veliko obetajo ravno od prihajajočega manjšega križanca. Slednji bo baziral na platformi nove Ibize (MQB), ki naj bi se pojavila na trgu že koncem letošnjega oziroma v začetku prihodnjega leta. Po prvih informacijah naj bi se pod motornim pokrovom vrteli enaki agregati kot pri modelu Ibiza.

Jürgen Stackman, prvi mož Seata, ob tem dodaja, da bodo pri novem modelu SUV, kjer želijo združiti funkcionalnost ter emocije, kupcem ponudili zgolj sprednji pogon. Nenazadnje je že sam razvoj vsekolesnega pogona (pre)drag in ne prinaša tolikšnih dobičkov podjetju – tudi kupci v veliki večini primerov ne želijo doplačati dodatna dva tisočaka za izboljšano pogonsko opcijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prodaja hibridov naj bi se do leta 2020 potrojila
Mercedes-Benzov športni oddelek AMG je spremenil GLC v divjaka