Novice

Mercedes-Benzova razkritja v naslednjem letu

Daimler je ob razkritju polletnih prodajnih rezultatov v prezentacijo skril še majhno sliko, ki napoveduje razkritja v naslednjem letu.

Najnovejšima modeloma GLC Coupe in GLE Coupe se bo v naslednjem letu prvi pridružil še GLA Coupe. Nosil bo enak sprednji del kot običajni GLA ter bo imel enako notranjost in motorno paleto, a bo kupce iskal s prirezano streho.

Razširil se bo tudi razred E. Zdajšnji limuzini in karavanu se bosta pridružila še dvovratni kupe in terensko navdahnjeni All Terrain, ki bo z zunanjimi plastičnimi dodatki, štirikolesnim pogonom in nastavljivim zračnim vzmetenjem želel čimveč kupcev speljati Audiju A6 Allroad. Na seznamu lahko najdemo še razred E kabriolet, ki pa bo na ceste, skupaj z modelom CLS, zapeljal šele leta 2018.

Pri Daimlerju niso pozabiti niti na športno družino AMG GT. V naslednjem letu naj bi luč sveta ugledale kar tri različice: GT R Coupe, GT C Coupe in GT C Roadster. Na festivalu hitrosti v Goodwoodu so že razkrili AMG GT-R, zato se poraja vprašanja, kaj pravzaprav je GT R Coupe. Enako velja tudi za model GT C Coupe, k sreči vsaj za zadnjo različico ime sporoča, da bo na ceste zapeljal brezstrešni športnik.

Zaman na seznamu iščete delovnega konja, ki naj bi nosil ime GLT ter naj bi postal prvi poltovornjak podjetja. Kljub temu, da si deli osnovo z Nissan Navaro, je očitno razvoj v začetni fazi in bo na ceste zapeljal po letu 2017. Za sladokusce je tukaj še prenova prestižnega razreda S. Na ceste bo zapeljal v letu 2017 in ne letos, kot so sprva napovedovali.

Nekaj novosti bo tudi pri Smartu. V prodajne salone bosta naslednje leto zapeljala električna ForTwo in ForFour. Prvi se bo na polnilne postaje priklopil dvosedežni Smart, proti koncu leta pa še ForTwo kabriolet in ForFour.

Avtomobilizem.com (Vir: Avtomobilizem.com. Foto: Gašper Pirman, Daimler AG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Japonci z mislimi že pri naslednji generaciji Mazde MX-5
V Ljubljano se vrača avtomobilski salon