Novice

Newyorški policisti v Smartih

Četudi se zdi, da se ameriški policisti prevažajo naokrog zgolj v ogromnih štirikolesnikih, kot sta npr. Fordova Crown Victoria ali Chevroletov Suburban, pa so se v mestu New York odločili za nakup 250 malih Smartov. Z njimi zamenjujejo dosedanje zastarele trikolesnike, ki so spominjali na Piaggiov model Ape.

Pri Smartu so sporočili, da je newyorška policija že kupila 100 njihovih dvosedežnih vozilc, kasneje pa jih bo dokupila še 250. Z njimi želijo namreč zamenjati dosedanje trikolesne mopede, ki so se na ulicah New Yorka prvič pojavili v 70-ih letih prejšnjega stoletja, pri čemer so novi Smarti (zanimivo!) kar za polovico cenejši od omenjenih trikolesnikov.

Dvosedežni Smarti se hkrati, enako kot njihovi trikolesni predhodniki, ponašajo z majhnimi zunanjimi dimenzijami ter mestno okretnostjo, a bodo verjetno newyorški policisti prav tako veseli serijske klimatske naprave, ki je ni bilo moč najti v trikolesnih čudesih.

Novi dvosedežni Smarti bodo tako prijetna poživitev policijske flote v največjem severnoameriškem mestu, ki sicer premore kar 9.000 vozil. Pod motornim pokrovom avtomobilčkov, ki so odeti v prepoznavne barve newyorških policijskih sil, brni znani 0,9-litrski trivaljnik, ki proizvede 90 »konjev« moči (135 Nm navora), kar zadošča, da pospeši od 0 do 100 km/h v 11,3 sekundah. Kar pa je verjetno povsem dovolj za premikanje po zatrpanih ulicah Velikega jabolka.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk, Carscoops. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi obrisi nove Nissan Micre
Mercedes-Maybach je izdelal pet ton težko neprebojno limuzino