Novice

Pol stotnije ekstravagantnih Nissanov GT-R50

Jubilejni Nissan GT-R50 by Italdesign naj ne bi ostal le prototip, temveč naj bi izdelali omejeno serijo 50 primerkov. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da bodo nesramno dragi.

Zaenkrat očitno ni še nič odločeno, saj naj bi bil predpogoj za izdelavo omejene serije GT-R50, ki obeležuje pol stoletja modela GT-R in Italdesigna, primeren (dovolj dober) odziv na predstavljeno študijo v okviru Festivala hitrosti v Goodwoodu ta konec tedna.

Sprehod po nemškem ceniku trenutno kaže, da je potrebno za GT-R Nismo odšteti malenkost manj kot 185.000 evrov (lahko pa še kakšna dva evrska tisočaka več, če vam ga odenejo v ultimativno srebrno barvo). No, to ni nič v primerjavi z okvirno ceno, ki naj bi jo nadeli ekskluzivni petdeseterici avtomobilov GT-R50: 900.000 evrov.

nissan gt-r50 italdesign specUpamo, da se vam zdi rezultat prvega sodelovanja japonskega proizvajalca z Italdesignom dovolj ekskluziven, da je vreden tega denarja. V zunanjem oblikovanju je po posegih Italdesigna z nižjim nosom, streho in širšimi blatniki še precej bolj radikalen od serijskega modela GT-R Nismo, dodatno pa naj bi vsakega izmed avtomobilov prilagodili okusu in željam posameznega kupca. Za vozno dinamiko naj bi poskrbel nadgrajeni 3,8-litrski V6 (s 529 kW / 710 KM moči in 780 Nm navora) in številne prilagoditve, s katerimi bo avtomobil lahko obvladal presežne zmogljivosti (prilagojen menjalnik, močnejši diferenciali, zavorni sistem Brembo, aktivno vzmetenje Bilstein).

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Reševalni pas: kje hudiča je problem?
Mercedes predstavlja električno gnano konceptno vozilo Silver Arrow