Novice

Mercedesov GLB v športni preobleki

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo nemški proizvajalec Mercedes-Benz predstavil različico AMG njihovega najmlajšega športno uporabnega križanca GLB. Sedemsedežni SUV se bo ponašal s 306 »konji« pod motornim pokrovom ter športnejšo zunanjo opravo, na voljo pa bo od naslednjega leta dalje.

Potem ko so pri Mercedes-Benzu v začetku poletja predstavili model GLB, s katerim so vstopili v razred kompaktnih križancev, kjer sta do sedaj kraljevala Audi Q3 in BMW X1, so v teh dneh razkrili še njegovo (trenutno) najbolj popoprano različico z oznako AMG. Pod motornim pokrovom sedemsedežnega športno uporabnega vozila se  nahaja prisilno polnjeni dvolitrski štirivaljnik, ki proizvede 306 »konjev« največje moči ter 400 Nm navora. Za prenos moči skrbi 8-stopenjski dvosklopkovni menjalnik, serijsko pa je opremljen s štirikolesnim pogonom 4Matic. Tako motoriziran GLB potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h pičlih 5,2 sekund, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

Pri proizvajalcu so hkrati poskrbeli za dodatne modifikacije podvozja (prilagodljivo vzmetenje), kakor tudi volanskega mehanizma, ki naj bi zagotovil najboljši možni nadzor pri visokih hitrostih. Avtomobil so obenem opremili z visokozmogljivim zavornim sistemom s srebrno obarvanimi zavornimi čeljustmi z napisom AMG (350 mm diski spredaj ter 330 mm zadaj).

Na zunaj se novi AMG GLB 35 ponaša s športnejšo opravo s poudarjenimi spojlerji ter že poznano »Panamericana« masko motorja.

Trenutno najmočnejši GLB se bo znašel v Mercedesovih salonih v začetku prihodnjega leta, cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat Tarraco še v priključno-hibridni izpeljanki FR E
Porsche Macan Turbo ali kako dobiti iz manj več