Novice

Porsche Macan Turbo ali kako dobiti iz manj več

Ko je Porsche lansko leto najavil osveženega Macana, so govorili samo o navadnem Macanu in Macanu S. No, zdaj so končno najavili prihod izpeljanke Turbo. Njena posebnost? Iz prostorninsko manjšega motorja ponuja v uporabo več moči.

Glavna razlika med Macanom Turbo pred prenovo modela in po njej je v prostornini motorja. Tega so namreč pri Porscheju transplantirali iz Cayenna S in premore 0,7 litra manjšo delovno prostornino oziroma natančno 2.894 kubičnih centimetrov. Kot že ime modela očitno nakazuje, je ta podprt s turbo pomočjo, končni rezultat pa pravi 324 kW (440 KM) največje moči med 5.700 in 6.600 vrt/min ter 550 Nm v območju med 1.800 in 5.600 vrt/min. 3,6-litrski agregat v predhodniku je na drugi strani ponujal enak navor, a 40 KM manjšo nazivno moč.

Tako motoriziran Turbo pospešuje do sto 4,5 sekund oziroma 4,3 sekunde v kombinaciji s Sport Chrono paketom, največja hitrost pa znaša 270 km/h. S tem je hitrejši do sto 0,3 sekunde kot v prejšnji izvedbi. Podobno je tudi največja hitrost zrasla in sicer iz prejšnjih 266 km/h za 4 km/h.

Turbo različica se od drugih Macanov razlikuje po serijsko primaknjenih 20-palčnih kolesih, za njimi pa se bohotijo zmogljive zavore, ki naj bi bile po zaslugi posebne obdelave PSC (Porsche Surface Coated) ter prekrivnega tungsten-karbidnega sloja na kolutih bolj odzivne, podvržene manjši obrabi, posledično pa naj bi se zmanjšalo tudi sproščanje zavornega prahu do 90 odstotkov. Komur to še ne bo dovolj in bo hotel zares najboljše zavore, bo lahko doplačal za kompozitno “keramično” različico le teh.

Druge zunanje nadgradnje obsegajo še po dve izpušni cevi na vsaki strani zadka, spojler vrh prtljažnih vrat in nekoliko spremenjen prednji del. Znotraj dobi vsak Macan Turbo v 18 smeri električno nastavljiva sedež za voznika in sovoznika, ozvočenje Bose s 14 zvočniki, strešno oblogo iz alkantare, 10.9-palčni zaslon večopravilnega sistema vrh armaturne plošče, brezžični polnilnik Qi pa je na voljo proti doplačilu.

Avto je v Nemčiji že moč naročiti, prve dobave pa stečejo še letos. In cena? V Nemčiji, z vključenimi vsemi davki, pričakujejo zanj najmanj 91.922 evrov. Jasno je, da se bo v Sloveniji ta znesek začel z enko na začetku ter bo šestmesten.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesov GLB v športni preobleki
Tavascan je Cuprina vizija športnega oblikovanja prihodnosti