Novice

Prenovljeni Fordov Mustang tudi v Evropi

Potem ko so pri znamki Ford že v začetku tega leta predstavili svoj legendarni model preko luže, ga bodo sedaj še evropski javnosti. Svojo premiero na stari celini doživlja na avtomobilskem salonu v Nemčiji.

Model Mustang, ki bo v evropske salone prispel v začetku prihodnjega leta je doživel zgolj malenkostne kozmetične olepšave, kupcem pa bodo na voljo tri nove karoserijske barve (modra Kona, oranžna Fury in krvavo rdeča Royal) ter rahlo spremenjena platišča. Več sprememb je prenovljeni Mustang doživel pod motornim pokrovom, kjer se obstoječi 5-litrski osemvaljnik po novem ponaša s 40 »konji« več (450 namesto 410), kar naj bi pripomoglo k malenkostnem izboljšanju zmogljivosti. Po drugi strani je manjši 2,3-litrski štirivaljnik EcoBoost izgubil 27 »konjev« (290 namesto 317), a je postal ob (menda) nespremenjenih zmogljivostih varčnejši in čistejši. Za prenos moči pri obeh agregatih bo po novem skrbel Fordov 10-stopenjski avtomatski menjalnik, poznan že iz modela F-150.

Prenovljeni Mustang se hkrati ponaša tudi z osveženim interierjem, kjer je moč opaziti več mehkejših plastičnih oplat, ter novejši infozabavni element z 12-palčnim zaslonom. Med varnostnimi elementi pa se bodo znašli tudi sistem za preprečevanje naleta, radarski tempomat, sistem, ki opozarja na bližino pešca, ipd.

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita prijaznejša verzija Porscheja GT3
Mercedesov superšportnik z več kot tisoč konji