Novice

Microlino kot modernejša reinkarnacija Isette

Koncept električnega avtomobilčka je bil predstavljen pred dvema letoma na ženevskem avtomobilskem salonu, za moderno električno različico popularnega mikro avtomobila iz petdesetih let prejšnjega stoletja pa so zbrali že blizu 6.500 prednaročil.

Micro Mobility Systems Ltd, podjetje iz Švice, je po rezultatih raziskave, v kateri so ugotovili, da je povprečna zasedenost avtomobila 1,2 osebe, ki dnevno prevozijo do 35 km, prišlo do zaključka, da bi bilo idealno prevozno sredstvo neke vrste mešanica med avtomobilom in motociklom, podobno BMW Isetti iz leta 1950. Potem ko je bilo njihovo konceptno vozilo v Ženevi deležno velike pozornosti, so potrdili, da pričnejo s proizvodnjo v drugi polovici letošnjega leta. Kljub temu, da sta bila prva dva prototipa izdelana na Kitajskem, so se uspeli dogovoriti z italijanskim podjetjem Tazzari, kjer naj bi izdelali do 5.000 enot letno, v letu 2018 pa nameravajo za uvod sestaviti prvih 100 primerkov.

Microlino je simpatičen dvosedežnik dolžine 2,4m, ki ga bo poganjal elektromotor moči 15kW (20 KM)  s 110 Nm navora vse do hitrosti 50 km/h v 5 sekundah, medtem ko bo najvišja hitrost omejena na 90 km/h. Doseg bo odvisen od kapacitete vgrajenih baterij, na voljo bosta paketa z 8 kWh (125 km dosega) in 14,4 kWh (200 km dosega), polnjenje pa bo možno tudi na domači vtičnici. Notranjost je precej minimalistična, v prtljažniku pa bo kljub skromnim zunanjim meram na voljo 300 l prostora. Vrata, locirana na sprednjem delu, omogočajo preprost in varen izstop na pločnik tudi takrat, ko je avtomobil parkiran prečno na parkirnem mestu. Na razpolago bo v osmih barvnih kombinacijah z zanimivimi imeni, kot so Amsterdam Orange, Paris Mint in druge.

Avtomobilček je julija letos prestal homologacijske preizkuse za področje EU, bodočim lastnikom pa bo na voljo za 12.000 evrov.

Avtomobilizem.com   (Vir: Avto Classics, Micro Mobility. Foto: Micro Mobility.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford bo model Ranger Raptor ponudil še evropskim kupcem
Kaj se skriva za skrivnostnim videom Volva?