Novice

Ford bo model Ranger Raptor ponudil še evropskim kupcem

Ford je Gamescom, največji dogodek s področja računalniških in video iger v Evropi, izkoristil za najavo evropske različice modela Ranger Raptor, ki bo v digitalni obliki vključen tudi v dirkaško video igro Forza Horizon 4.

Sredi leta 2019 naj bi v Evropo prihrumela različica modela Raptor, ki jo bo poganjal  dvolitrski dizelski biturbo motor z 213 konjskimi močmi in 500 Nm najvišjega navora, usklajen z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Ekstremno oblikovanje Raptorja upravičuje posebno podvozje, ki so ga v oddelku Ford Performance optimalno prilagodili za terensko vožnjo z veliko hitrostjo in možnost premagovanja zahtevnejših ovir.

Ranger Raptor je opremljen s posebej ojačenim okvirjem podvozja iz jekla z dodatnimi zlitinami. Nameščene ima prilagodljive blažilnike Fox Racing Shox z bati premera 46,6 mm, ki jih dopolnjujejo krmilne ročice iz aluminija. Spredaj so uporabljeni stolpi z izpostavljenimi amortizerji, zadaj pa za vzmetenje skrbi kombinacija vijačnih vzmeti in vgrajenih Wattovih členov. Vgrajene ima dvobatne zavorne čeljusti spredaj, vsi štirje zavorni koluti s premerom 332 mm pa so prisilno hlajeni (sprednja sta debela 32 mm, zadnja pa 24 mm). Del opreme Raptorja so še pnevmatike BF Goodrich dimenzije 285/70 R17.

Ranger Raptor ima dodatno zaščito podvozja, saj serijsko zaščito motorja in pokrova diferenciala dopolnjuje udarna plošča iz 2,3 mm debelega jekla z visoko natezno trdnostjo. Na ta način se brez strahu lahko spopade z različnimi tereni, kjer je vozniku v pomoč sistem prednastavljenih voznih načinov (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mud/Sand, Rock in Baja).

Modelu so pri Fordu izbrali za prvi nastop nadeli modro barvo Ford Performance s kontrastnimi poudarki v sivi barvi Dyno. Prednji del zaznamuje agresivna maska med ksenonskima žarometoma, pod njimi pa je prilagojeni prednji odbijač z meglenkami v tehniki LED. Razširjena sprednja blatnika iz kompozitnega materiala skrbita za manj poškodb pri terenski uporabi ter omogočata večji hod vzmetenja in uporabo večjih pnevmatik, medtem ko stranski stopnici preprečujeta, da bi leteče kamenje zadelo zadnji del vozila.

Med asistenčnimi sistemi so tudi izboljšana različica Fordovega sistema za nadzor stabilnosti (s funkcijo za preprečevanje prevračanja in elektronskim nadzorom stabilnosti), uravnavanje zanašanja prikolice, pomoč pri speljevanju navkreber, nadzorovano spuščanje po strmini in nadzor s prilagajanjem glede na obremenitev. Raptor je opremljen z infozabavnim sistemom Sync 3 ter ima nameščen 8-palčni barvni zaslon na dotik.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Napoved Renault Arkane pred moskovskim avtomobilskim salonom
Microlino kot modernejša reinkarnacija Isette