Novice

Milijon Toyotinih milj

Victor Shepard iz ameriškega mesteca Houma v Louisiani je s svojim poltovornjakom Toyota Tundra v zadnjih devetih letih prevozil kar milijon milj (cca. 1,6 milijona kilometrov). Pri Toyoti so mu v zameno za njegovo staro vozilo, ki ga bodo razstavili in detajlno pregledali, podarili povsem novega.

Omenjeno vozilo je bilo sestavljeno v Toyotinem proizvodnem obratu v teksaškem San Antoniu in je bilo v Shepardovi lasti vse od leta 2007. V tem času se je vozil v službo iz Louisiane do Severne Dakote, Wyominga ter Virginije in z njim opravil več kot 125.000 milj letno (200.000 km).

Avto, ki je v vsem tem času prestal kar 117 rednih servisnih pregledov ter bil deležen zgolj minornih popravil (zamenjava varnostnih pasov, …), pa se lahko pohvali še s povsem ohranjenim pogonskim sklopom (4,0 V6) ter celo prvotno karoserijsko barvo. Zaradi tega je omenjeni poltovornjak padel v oči tudi Toyotinim predstavnikom v ZDA, ki ga bodo razstavili in detajlno pregledali, saj gre za enega od redkih tako ohranjenih primerkov. Izsledki raziskave jim bodo v veliko pomoč pri razvoju njihovih modelov.

Pri Toyoti so Victorju Shepardu z veseljem ponudili v zamenjavo povsem nov poltovornjak, ki pa je – zanimivo – že njegova 16 (!) Toyota Tundra.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Milijon Toyotinih milj"


igork
7 leta 10 meseci nazaj

Da ni model kilometre naprej prevrtel,… 🙂

Bucko99
7 leta 11 meseci nazaj

Znanec ima na 10 let starem Hiluxu nekaj čec 1.100.000 km , pač traktor. Ima mogoče kdo podatek koliko km ima največ kakšen avto v slo ?

RedBaron
7 leta 11 meseci nazaj

Zanimva izbira avta, ponavadi se za takšne km (pa še to po AC) uporabljajo limuzine, ne pa pick-up…

matejxx
7 leta 11 meseci nazaj

V Ameriki so pick-up precej bolj priljubljeni, kot pa limuzina.

mrtwelvetrees
7 leta 11 meseci nazaj

Me prav zanima koliko je dal za vse servise, koliko je Toyota dejansko zaslužila z njegovimi servisi.

 
Ford pričenja z vgradnjo 10-stopenjskega samodejnega menjalnika
Nissan je postal največji lastnik Mitsubishija