Novice

Mini pripravlja serijski športni Cooper z električnim pogonom

Pri angleškem Miniju, ki spada pod okrilje znamke BMW, bodo v letošnjem letu dokončno razkrili serijsko različico povsem električno gnanega Cooperja, o katerem se sicer govori že zadnji dve leti. Pri proizvajalcu hkrati navajajo, da bo predstavljal prvo športno kombilimuzino, pri kateri bo za pogon skrbel električni motor.

Pri znamki Mini so sicer električno gnanega Cooperja S napovedali že pred dvema letoma, ko so na avtomobilskem salonu v Frankfurtu pokazali študijo Mini Electric Concept. A za razliko od koncepta naj bi bila serijska verzija bistveno manj futuristična, pri čemer na bi se oblikovno v veliki meri naslanjala na že obstoječi Cooper.

Za pogon prihajajočega Cooperja S z dodatno oznako »E« naj bi skrbel že poznan električni agregat iz modela i3s, ki proizvede 184 »konjev« največje moči, kar je le nekaj manj kot pri bencinsko gnanemu soimenjaku (192 KM). Po prvih informacijah sodeč naj bi baterija, katero si bodo prav tako sposodili od modela i3, omogočala v idealnih razmerah okrog 350-kilometrski doseg.

Predstavitev prvega električno gnanega Minija naj bi sovpadala s praznovanjem 60-letnice angleške znamke v drugi polovici letošnjega leta. Cooper S E naj bi na angleškem trgu stal okrog 30.000 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Mini pripravlja serijski športni Cooper z električnim pogonom"


pskoda
5 leta 3 meseci nazaj

Ker se bo avto zredil ne bo več tako zanimiv za izživljanje čez ovinke. Problem vseh novih športnih avtomobilov z elektriko

Bucko99
5 leta 3 meseci nazaj

Zakaj ne ? Nizko težišče je kvečjemu +, edino domet ga bo matral..

xxl
5 leta 3 meseci nazaj

Spet igrača za bogate. A mi?

Locher
5 leta 3 meseci nazaj

Saj ne rabiš takega avta. To je za tiste, ki za ceno ne sprašujejo. Cukrčki bodo verjetno oboževali zgornjo izbiro.

 
Lamborghini Huracan Evo z motorjem Performante
Koncept Hyundai Elevate vozi in hodi