Novice

Posebna serija modela Nissan 370Z ob petdeseti obletnici Nissanove serije Z

Nissan bo praznoval 50 let od predstavitve modela, ki predstavlja pričetek obdobja japonskih športnih avtomobilov na ameriških tleh.

Pred pol stoletja so namreč v New Yorku predstavili model Datsun 240Z, ki je pod okriljem predelav podjetja BRE (Brock Racing Enterprises) z voznikom Johnom Mortonom zmagoval na tekmovanjih v sklopu pokala SCCA. V obdobju po predstavitvi modela BRE 270Z leta 1970 je japonski Nissan (Datsun) tako postal eden od uspešnejših avtomobilskih proizvajalcev ameriškega avtomobilskega športa. Tekom petih desetletij so nanizali več tisoč zmag in z modeli z oznako Z, krojili sam vrh.

Prihodnje leto prihaja jubilejna serija, poimenovana Nissan 370Z 50th Anniversary Edition, ki naj bi bila na voljo v štirih izvedenkah. Poleg osnovnega modela 370Z bodo tu še različice Sport, Sport Touring in 370Z Nismo.

Predstavniki jubilejne serije bodo prepoznavni po zunanjosti, s katero so se ponašali avtomobili z oznako BRE. Kupci bodo lahko izbirali med dvema barvnima shemama, belo z rdečimi dodatki in srebrno v kombinaciji s črno. Zunanji videz modelov posebne serije bodo zaokroževale še značke z oznako petdesete obletnice in 19-palčna aluminijasta platišča s kontrastnimi dodatki rdeče.

Tudi v notranjosti so pri Nissanu  poudarili pripadnost posebni različici. Volan so oblekli v prevleko iz alkantare, medtem ko delno usnjene, električno nastavljive in ogrevane sedeže krasijo posebni šivi. Skupaj z oznakami posebne serije ter temnejšimi dodatki iz kroma na elementih notranjosti še dodatno poskrbijo za prepoznavnost.

Osnova pogonskega sklopa je 3,7-litrski V6 motor z 248 kW (337 KM) moči in 366 Nm navora, ki se na zadnja kolesa prenašata preko 6-stopenjskega ročnega ali 7-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Premierno ga nameravajo predstaviti na avtomobilskem salonu v New Yorku, s prodajo pa naj bi pričeli proti koncu meseca.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan, Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vozila Volvo si bodo v Evropi izmenjevala podatke za večjo varnost
Minimalna nadgradnja za Mini Clubman