Novice

Minimalni popravki za Hyundai i40

Korejci so pripravili bolj čiste motorje ter razmeroma majhne oblikovne popravke za njihovo največjo limuzino in karavan.

Za modelno leto 2019 je Hyundai pripravil manjše popravke za zunanjost in notranjost i40 in i40 Wagon. Med prvimi najdemo spremenjen prednji del avta z masko motorja, ki je sinhronizirana z aktualnim kaskadnim izgledom njenih rež. Zunaj so tu še, poleg že poznanih 16- in 17-palčnih koles, po novem tudi 18-palčna kolesa.

Znotraj sta se bež in črni barvi notranjosti pridružili še tako imenovana merlot rdeča ter kombinacija črne s sivo. Vse barvne opcije kabine so na voljo v kombinaciji z usnjenimi prevlekami sedežev, črna in bež pa sta dobavljivi tudi s cenejšim blagom na sedežih. Druge spremembe v kabini obsegajo še preoblikovane vratne obloge, v primeru merlot rdeče in črno sive barvne kombinacije kabine pa še dodatne »žlahtne« vključke iz polirane kovine na armaturni plošči.

Zadnja in za nadaljnjo prodajo ključnega pomena nadgradnja pa je vezana na njegove motorje. Dizel, ki je v i40 edini pogonski agregat v prodaji na slovenskem trgu, je nadgrajen, tako da izpolnjuje emisijske zahteve standarda Euro 6d-Temp. Vstopni CRDi premore ob tem 85 kilovatov oziroma 115 KM in 280 Nm, povezan pa je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in porabi v povprečju 4,3 do 4,6 litra na sto (NEDC) in izpušča v ozračje med 113 in 120 grami CO2 na prevoženi kilometer, kje v tem razponu se nahaja, pa je odvisno od založenosti avta z opremo. Močnejša izpeljanka CRDi-ja razvija 100 kilovatov (136 KM) in 320 Nm navora, povezana je pa lahko s sedemstopenjskim dvosklopkovnim DCT menjalnikom ali s šeststopenjskim ročnim. V kombinaciji s prvim znaša poraba 4,3 do 4,7 l/100 km, emisija Co2 na prevoženi kilometer pa znaša 112 do 123 gramov.

Za trge, ki ponujajo tudi bencinske opcije, so pripravili tudi 1,6-litrski bencinski agregat GDI, ki daje lastniku v uporabo 99 kW (135 KM). Povezan je z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, porabil pa naj bi v povprečju (NEDC) med 6,2 in 6,7 litri neosvinčenega goriva na sto prevoženih kilometrov (142 do 153 g CO2/km).

Okvirni začetek prodaje je konec letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel v prihodnost s poudarkom na elektrifikaciji
Prve reakcije proizvajalcev na nove zaveze EU glede omejitve emisij CO2