Novice

Opel v prihodnost s poudarkom na elektrifikaciji

V skladu s strateškim načrtom Pace! in željo, da postanejo najučinkovitejša blagovna znamka znotraj skupine PSA, so pri Oplu pojasnili nekaj načrtov za prihodnost.

Tako naj bi po zadnjih napovedih do leta 2020 luč sveta ugledalo osem novih ali osveženih Oplovih modelov, do leta 2024 pa naj bi za vsak njihov model obstajala tudi elektrificirana različica. Ob tem nameravajo po koncu njihovega življenjskega cikla opustiti proizvodnjo treh modelov. Za ohranitev skladnosti z novimi predpisi o izpustih CO2 in ker se nameravajo posvetiti modelom, ki dosegajo višje prodajne številke, bodo Opel Adam, Karl in kabriolet Cascada v prodaji le še do konca prihodnjega leta.

Leta 2019 bo predstavljena nova generacije najbolje prodajanega modela Corsa in naslednik Vivara, ki bo na voljo v potniški in tovorni različici. K prenovitvi programa lahkih tovornih vozil bodo prispevale še dodatne različice modela Combo s prenovljenimi paketi opreme. Naslednik popularnega športnega terenca Mokka X bo na vrsti v letu 2020, ko naj bi občutno pripomogel k izpolnitvi cilja prodaje tega segmenta vozil. Tako naj bi tržni delež s sedanjih 25 odstotkov do leta 2021 narasel na 40 odstotkov. Na starih platformah tako ostajajo le še modeli Astra, Insignia in Mokka X, medtem ko bodo vsi novi modeli zasnovani na platformah skupine PSA, kar bo znatno pripomoglo k optimizaciji stroškov.

V zavezah ob sprejetju strateškega načrta Pace! je tudi povečanje deleža električnih vozil v ponudbi znamke. Tako bo od prihodnjega poletja že možno naročiti električno verzijo Corse, na voljo pa bo tudi športni terenec Grandland X PHEV (priključni hibrid). Do konca leta 2020 bodo v Oplovi ponudbi štirje elektrificirani modeli, ki naj bi pripomogli k povečanju deleža prodaje električnih vozil, saj naj bi bili kljub napredni tehnologiji cenovno dostopni.

Vsa vozila v njihovi ponudbi so testirana po novem protokolu WLTP in ustrezajo strogim zahtevam Euro 6D-Temp.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel, Automotive News. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi obrisi novega Škodinega kompaktnega modela
Minimalni popravki za Hyundai i40