Novice

Mitsubishi bo v treh letih predstavil šest novih modelov

Mitsubishi je razkril svoj načrt “Drive for Growth” za naslednje obdobje , v katerem namerava predstaviti več novih modelov ter povečati vlaganja v raziskave in razvoj.

V triletnem strateškem načrtu nameravajo povečati letno prodajo in prihodke za kar 30 % – v primeru, da bodo dosegli zastavljeni cilj, bi to na letni ravni do leta 2020 pomenilo prodajo 1,3 milijona enot in prihodke v višini 22,1 milijard ameriških dolarjev.

Predvidevajo tudi 5,3 milijard dolarjev investicijskih odhodkov ter vlaganj v raziskave in razvoj, kljub visokim investicijam pa naj bi pri Mitsubishiju v tem obdobju ohranili finančno disciplino in ustvarjali pozitiven prosti denarni tok

Globalno naj bi Mitsubishi predstavil 11 novih ali prenovljenih modelov, v kar štejejo tudi pred kratkim predstavljeni Eclipse Cross in model Xpander za indonezijski trg. Šest izmed modelov bo povsem novih, zato pri podjetju predvidevajo dva nova modela letno do leta 2020.

V letu 2020 naj bi uvedli novi električni mikro avtomobil kei, med napovedi pa so zapisali še to, da naj bi njihovih pet globalno najbolj uspešnih modelov predstavljalo 70 % vse prodaje.

Mitsubishi načrtuje širitev na trgih Kitajske, Japonske in ZDA, kjer nameravajo izboljšati  svojo partnersko mrežo z namenom povečanja prodaje na 130.000 enot letno v fiskalnem letu 2019.

Osamu Masuko, izvršni direktor Mitsubishi Motors, je v izjavi dejal: “V podjetju bomo ponovno vzpostavili zaupanje kot našo najvišjo prioriteto, uspešno uvedli nova vozila ter dosegli skokovito finančno okrevanje. To bodo osnove za našo bodočo trajnostno rast, ki bo vključevala povečane investicijske izdatke ter izdatke za razvoj novih produktov.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Audi A7 s prefinjenostjo športne oblike
Letos naj bi na Kitajskem prodali rekordnih 700.000 novih električnih avtomobilov