Novice

Eclipse je odšel, prihaja Eclipse Cross

Mitsubishi je razkril težko pričakovanega križanca Eclipse Cross, ki bo javnost prvič pozdravil prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Eclipse Cross je prvi novi znamkin model, odkar je Nissan prevzel Mitsubishi. Gre za produkcijsko izpeljanko konceptnega vozila XR-PHEV, ki nosi oblikovno poznan nos, a povsem drugačen zadek. Pri slednjem so nekaj smernic poiskali pri Toyotinemu modelu CH-R, raztegnili dolgo črto luči LED čez celotna prtljažna vrata ter razdelili zadnje steklo. Nekoliko športen videz so dosegli z usločeno strešno linijo in dinamičnim stranskim profilom.

V potniški kabini so širino poudarili s horizontalno postavljenimi elementi, srebrnimi in črnimi dodatki ter samostoječo večopravilno enoto. Dodatno sta na voljo še drsnik za nadzor multimedije in projicirni zaslon. Eclipse Cross se bo uvrstil med modela ASX in Outlander, zato bo konkurent Nissanu Qashqaiju, Fordu Kugi, Volkswagnu Tiguanu, Peugeotu 3008 in ostalim.

Poganjal ga bo povsem nov 1,5-litrski prisilno polnjen bencinski agregat, ki bo prenašal moč na elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon preko menjalnika CVT z 8-stopenjskim ročnim športnim načinom. V ponudbi bo še 2,2-litrski prisilno polnjen dizelski agregat, ki naj bi bil posebej prirejen za model Eclipse Cross in povezan z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Skupaj s štirikolesnim pogonom bo deloval še sistem Super All-Wheell Control s tehnologijo Acite Yaq Control. Slednji nenehno kontrolira volanski kot, nihanje, navor, pritisk zavor in hitrost ter posledično preračunava obnašanje vozila. Če je potrebno, pošlje dodaten navor in poveča silo zaviranja na zadnji osi, s tem pa izboljša vozne lastnosti po okusu voznika.

Mitsubishi Eclipse Cross bo v prodajne salone zapeljal jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Smart s posebnim športnim paketom za dva ali štiri potnike
Hitri Seat