Novice

Mitsubishi razkril pogonsko paleto za prihajajoči ASX

Po napovedih znamke bo novi ASX na voljo s petimi kombinacijami bencinskih in elektrificiranih pogonskih sklopov, razvitih za Evropo.

V pričetku letošnjega leta so pri znamki Mitsubishi napovedali, da bo četrta generacija križanca ASX naprodaj od pomladi 2023. Ker je do njene premiere septembra letos še kar nekaj časa, so nas razveselili vsaj z informacijami o pogonskih sklopih.

Vstopni  model bo opremljen z litrskim turbobencinskim agregatom (91 KM), združenim s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Za nekoliko zahtevnejše voznike bo v ponudbi 1,3-litrski  turbo agregat  z  neposrednim vbrizgavanjem, ki bo na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (140  KM) ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko (158  KM).

Hkrati bo naslednja  generacija ASX prvi  Mitsubishijev model v Evropi  s popolnoma hibridnim (HEV) pogonskim  sklopom; ta združuje 1,6-litrski bencinski  agregat (145  KM) z  dvema elektromotorjema  in  samodejnim večnačinskim menjalnikom. V vrh ponudbe so umestili priključni hibrid (PHEV), ki izhaja iz sodelovanja z Renaultom  in  Nissanom, kot kombinacijo 1,6-litrskega bencinskega motorja (160  KM), dveh elektromotorjev in baterije 10,5 kWh.

Vsi pogonski sklopi bodo na voljo že od začetka prodaje, ponudba pa se bo lahko  razlikovala glede na trg.

Osnova novinca bo platforma CMF-B alianse Renault-Nissan-Mitsubishi, proizvodnja pa bo potekala v Renaultovi tovarni Valladollid v Španiji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mitsubishi razkril pogonsko paleto za prihajajoči ASX"


1 leto 10 meseci nazaj

Torej captur po japonsko. Hvala ne.

 
Hyundai, Kia in Genesis še bolj orientirani k Evropi
Kmalu prvi testi baterij z elektrolitom v trdnem stanju