Novice

Hyundai, Kia in Genesis še bolj orientirani k Evropi

Korejske znamke naj bi v prihodnosti predstavile še več modelov, namenjenih evropskim kupcem.

Znamke pod okriljem skupine Hyundai Motors naj bi glede na uspehe, ki jih beležijo na evropskih trgih, za prihodnost načrtovale še več modelov, namenjenih kupcem na stari celini. Po besedah Tyrona Johnsona, ki vodi evropski oddelek raziskav in razvoja, naj bi v prihodnosti še več modelov znamk Kia, Genesis in Hyundai razvili v njihovem evropskem oddelku.

Ko poudarja Johnson, ta odločitev pomeni še več modelov, ki bodo naprodaj le v Evropi, kljub povečanemu obsegu dela pa naj bi njegova ekipa še naprej vodila tudi razvoj nekaterih globalnih modelov, vključno z modeli Hyundaijevega športnega oddelka N. Tyron Johnson je po prevzemu vodilne funkcije evropskega oddelka za raziskave in razvoj v letu 2018 poskrbel za odprtje številnih testnih centrov, trenutno pa je njihov glavni center lociran v nemškem Dudenhofnu.

Poleg tega že kmalu načrtujejo širitev oddelka v Nürburgringu, saj tamkajšnjo testno stezo med drugim uporabljajo za teste vzdržljivosti, med katerimi vsak model prevozi vsaj 16.000 km.

Da evropski ekipi za raziskave in razvoj ne bo zmanjkalo dela, potrjuje tudi dejstvo, da so se tekom preteklega leta ukvarjali s kar tridesetimi projekti, vključno z modeli Hyundai Kona N, Hyundai i20 N in Hyundai Elantra N, ki so jo namenili ameriškim kupcem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Hyundai.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodina prizadevanja za nemoteno proizvodnjo
Mitsubishi razkril pogonsko paleto za prihajajoči ASX