Novice

Mitsubishijev Pajero se poslavlja z domačega trga

Potem ko so pri japonski znamki Mitsubishi v lanskem letu umaknili svojo terensko legendo z evropskega trga, se sedaj poslavlja tudi z domačega. Na Japonskem bodo zainteresiranim kupcem ponudili zgolj še omejeno serijo, ki so jo poimenovali – povsem pričakovano – Final Edition.

Mitsubishijev legendarni terenec Pajero, ki je svetovno slavo doživel tudi s pomočjo dirke Pariz-Dakar, se tako po 37 letih od prihoda na trg dokončno umika tudi z japonskega trga. Avtomobil, ki je v tem obdobju doživel zgolj štiri generacijske nadgradnje, je bil zaradi strogih emisijskih zahtev že lani umaknjen iz Evrope, kjer je moč najti posamezne neprodane primerke le še v posameznih avtomobilskih salonih.

A pri Mitsubishiju so se vseeno odločili, da na domačih tleh ponudijo še zadnjih 700 avtomobilov z oznako Final Edition, ki je sicer zasnovana na verziji Pajero Exceed ter se ponaša z nekaterimi dodatnimi opcijami (strešno okno, strešni prtljažnik). Za pogon omenjenega modela skrbi že poznani 3,2-litrski štirivaljni turbodizel, ki proizvede 190 KM največje moči (441 Nm navora), za pogon pa skrbi 5-stopenjska menjalna avtomatika.

Na Japonskem bo omejena različica stala okrog 36.000 evrov, kupci pa bodo prejeli še darilo v obliki Citizenove ročne ure z Mitsubishijevim logotipom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Visoki prihodki dajatev od motornih vozil polnijo proračune članic EU
Rivian v strateško partnerstvo tudi s Fordom