Novice

Modelna ofenziva pri BMW

Pri znamkah BMW, Mini in Rolls Royce imajo precej sméle plane, da bi do konca prihodnjega leta predstavili kar 40 novih in kozmetično prenovljenih modelov, pri čemer dajejo še največji poudarek križancem ter električno gnanim vozilom.

Prvi mož znamke iz Münchna, Harald Krüger, je na letni tiskovni konferenci razkril podatke, da so v lanskem letu v okviru skupine prodali 2.367.603 vozil, kar predstavlja 5,3-odstotno rast v primerjavi z letom 2015, a vseeno izgubili boj z Mercedes-Benzom v premium razredu. In da bi pridobili nazaj položaj vodilnega, imajo v planu kar 40 novih oziroma prenovljenih modelov, ki bi jih radi predstavili do konca leta 2018.

Tako precejšnjo pozornost namenjajo trendovskim športno uporabnim terencem, s katerim bodo orali ledino celo pri Rolls Royceu. Pri znamki BMW bodo tako največjo pozornost namenili športno aktivnemu X2, ki naj bi ga skupaj s prihodom nove generacije srednje velikega X3 predstavili že koncem tega leta. Modelno paleto športno uporabnih vozil, ki jih pri BMW-ju označujejo z oznako X, pa bo kasneje dopolnil še model X7, ki bo predstavljal vrh ponudbe.

Hkrati za skupino napovedujejo tudi manjšo ofenzivo električno gnanih modelov, kjer lahko pričakujemo električnega Minija ter športno uporabni X3, kasneje pa še model i5, s katerim želijo konkurirati Teslinemu Modelu 3.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A8 bo razkrit 11. julija
Bo Mazdin rotacijski motor svoje mesto našel v električnem modelu?