Novice

Rolls Royce počasi razkriva svoje terensko vozilo

Potem ko so pri angleškem proizvajalcu prestižnih limuzin v lanskem letu najavili prihod superluksuznega športno uporabnega vozila, s katerim želijo konkurirati Bentleyevi Bentaygi, so sedaj pokazali prve slike prototipa.

Pri proizvajalcu iz Goodwooda so z objavo zamaskiranega prototipa nakazali, da gre razvoj njihovega prvega terenskega modela povsem po planu. Model, ki so ga poimenovali Cullinan, naj bi bil tako že pripravljen na testiranja v ekstremnih razmerah, pri čemer naj bi že koncem tega leta pričeli s preizkusom globoko znotraj arktičnega kroga. Ter nadaljevali v naslednjem letu, ko bodo Cullinana pognali v bližnjevzhodne puščavske sipine.

Pri Rolls Roycu hkrati pravijo, da želijo s svojim športno uporabnim vozilom ustvariti nove standarde tega segmenta, kar jim je v preteklosti uspelo z njihovimi prestižnimi limuzinskimi modeli. Novi Cullinan se bo sicer ponašal s povsem novo razvitim štirikolesnim pogonom in aluminijasto platformo, ki pa jo bodo uporabili tudi pri njihovih prihajajočih modelih.

Novi Cullinan, ki bo zagotovo najbolj prestižen SUV v avtomobilskem svetu, naj bi ugledal luč sveta leta 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na Kitajskem uvajajo davek na luksuz
Športna Fiesta ST prihaja proti koncu prihodnjega leta