Novice

Morgan od 2020 uvaja modele na novi platformi CX Generation

Lastnik Morgana, italijanski InvestIndustrial, ima s proizvajalcem majhnih dvosedežnih roadsterjev očitno velike načrte.

Morgan je namreč najavil, da bo leta 2020 spravil na tržišče več novih modelov. Vsem bo skupno, da bodo postavljeni na svežo platformo CX Generation, katere posebnost je lahka gradnja. Da gre pri njej resnično za lahko gradnjo, priča podatek, da celotna nosilna konstrukcija tehta skromnih 97 kilogramov, sestavljena je v celoti iz aluminija ter pomaga prvemu modelu, ki je postavljen nanjo, da znaša lastna masa avta le 1.075 kilogramov. Upoštevajoč, da je slednji v Ženevi predstavljeni Plus Six, ki ga žene BMW-jev trilitrski turbošestvaljnik, je jasno, da so s tem zagotovljene izredne vozne zmogljivosti.

Angleži nam v tem trenutku še niso pripravljeni razkriti vseh kart o novincih. A upoštevajoč njihovo napoved, da bo stara jeklena platforma, katere zasnova izvira iz davnega leta 1936, ostala v proizvodnji še nekaj mesecev v letu 2020, je moč sklepati, da bodo na novo aluminijasto platformo postavili vsaj vse naslednike obstoječih modelov Morgan 4/4, Morgan Plus 4 in celo Morgan V6 Roadster.

Morgan je pri tem potrdil, da bodo novinci, tako kot njihovi duhovni predhodniki, opremljeni z ročnimi menjalniki, motorji pa bodo (poleg BMW-jevih šestvaljnikov) tudi šibkejši in z manj valji. Glede na več let trajajočo povezavo Morgana z BMW-jem stavimo, da bodo tudi šibkejše motorizacije prevzete s polic v Münchnu. Pri tem se nam zdi najverjetnejši kandidat za to dvolitrski turboštirivaljnik z okoli 250 KM.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Morgan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda z reformo na pot izboljšanja kakovosti in dobičkonosnosti
Tudi Turčija na avtomobilskem zemljevidu