Novice

Tudi Turčija na avtomobilskem zemljevidu

Med državami, ki se lahko pohvalijo z lokalnim avtomobilskim modelom, se bo po novem znašla tudi Turčija. V naslednjih dneh naj bi predstavili električno gnanega športno uporabnega križanca, ki ga je oblikoval nihče drug kot italijanski studio Pininfarina.

Kljub temu, da je v Turčiji prisotnih kar nekaj močnih avtomobilskih proizvajalcev s svojimi obrati (Ford, Honda, Hyundai, Mercedes, Renault in Toyota), se že kar nekaj časa ne morejo pohvaliti s kakšno avtohtono domačo znamko, tako kot v preteklosti (Devrim iz leta 1961). V letošnjem letu se bo to spremenilo, saj predstavljajo lasten model, ki je nastal pod okriljem skupine Automobile Joint Venture Group, ki jo je ustanovilo pet največjih turških industrialcev. Ime prihajajočega modela zaenkrat še ni znano, v javnost so pricurljale zgolj informacije o električno gnanem križancu.

Najnovejši turški avtomobilski model bo razkril sam predsednik Recep Tayyip Erdoğan in sicer na posebni slovesnosti v okrožju Gebze v industrijski provinci Kocaeli (na sliki). Množično proizvodnjo prihajajočega avtomobila sicer načrtujejo za leto 2021, prve dobave domačim kupcem pa so načrtovane za prvo četrtletje leta 2022. Do leta 2030 podjetje sicer načrtuje še pet novih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Daily Sabah.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Morgan od 2020 uvaja modele na novi platformi CX Generation
Zunanji skeleti v pomoč Audijevim delavcem v proizvodnji