Novice

Kia do konca leta z novim manjšim križancem

Kia bo še letos predstavila nov kompakten športni terenec, ki se bo v najhitreje rastočem segmentu zoperstavil Nissan Jukeu, Renault Capturju, Mazdi CX-3 in ostalim kompaktnim križancem.

Najnovejši manjši križanec si bo arhitekturo delil z nedavno predstavljeno novo generacijo kombilimuzine Rio. Pri korejskemu proizvajalcu vozil so potrdili njegov prihod, a niso razkriti drugih podatkov.

Sportageu, Sorentu in hibridnemu Niru se bo križanec pridružil proti koncu leta. Novinca bodo sprva predstavili v Evropi in Južni Koreji. Takoj po objavi so se že pojavile prve špekulacije, ki so jih navdihnili pri Kii z zavarovanjem imena Stonic. Glede na časovni okvir predvidevamo, da bodo pri Kii malega križanca v živo prvič predstavili septembra na frankfurtskem avtomobilskem salonu.

Ker si bo arhitekturo delil z modelom Rio, bo najverjetneje na voljo le s pogonom na prednji kolesni par ter bo imel enako motorno paleto – novi trivaljni bencinski agregat T-GDI, ki je pri Riu na voljo v dveh različno močnih izvedbah (s 73 oz. 88 kilovati). Poleg novega prisilno polnjenega agregata sta v bencinski paleti še atmosferska 1,25- in 1,4-litrska agregata MPI. Prvi ponuja 61 in drugi 67 kilovatov moči. Dizelska stran ni tako pisana, saj je na voljo le 1,4-litrski agregat s 51 oziroma 66 kilovati moči.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mustang razočaral z dvema varnostnima zvezdicama
Pobeg v neznano z Volvom V90