Novice

Na letošnjem Oktoberfestu odvzetih kar nekaj vozniških dovoljenj

Nemška policija je tudi med znanim pivskim festivalom v bavarski prestolnici striktno opravljala svoje naloge. Brez vozniškega dovoljenja je tako ostalo kar nekaj voznikov električnih skirojev, ki so bili pod vplivom alkohola.

Vsesplošnemu trendu uporabe električnih skirojev se niso uspeli izogniti niti v Münchnu,  kjer so nemški policisti objavili precej zaskrbljujoče statistične podatke. Med festivalom piva, kjer je merska enota za prodajo litrski vrček, so namreč zalotili 414 voznikov električnih skirojev pod vplivom opojnih derivatov z aromo hmelja.

Policisti so sicer uspešno preprečevali dostop z električnimi skiroji na samo prizorišče prireditve ter obenem nadzirali stanje udeležencev, ki so se proti domu namesto peš ali na kakšen drug način odpravili s pomočjo električnega skiroja. Glede na dejstvo, da nemška zakonodaja obravnava vožnjo električnih skirojev podobno kot vožnjo avtomobila, so posledično 254 osebam takoj odvzeli vozniško dovoljenje. V Nemčiji je namreč vožnja pod vplivom alkohola, podobno kot v Ameriki, strogo sankcionirana.

Nekoliko bolje so jo po podatkih, predstavljenih s strani nemških policistov, odnesli vozniki avtomobilov, saj so pri nadzoru prometa v obdobju trajanja Oktoberfesta tokrat ustavili 315 voznikov s povečano stopnjo alkohola v krvi, od tega so 215-im takoj odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaenkrat še ni znana statistika poškodb v nezgodah, povzročenih s strani prepogumnih (pijanih) voznikov skirojev. Verjetno pa lahko iz zgoraj navedenega potegnemo zaključek, da niti električnega skiroja ne gre voziti pod vplivom alkohola, saj kratka vožnja verjetno ni vredna izgube vozniškega dovoljenja in/ali kakšne nesmiselne poškodbe.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Gutsul , Arto Alanenpää.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Največ 625 KM tudi za BMW M8 GranCoupe
Nobelova nagrada trem za razvojno delo na litij-ionskih baterijah