Novice

Največ 625 KM tudi za BMW M8 GranCoupe

Po kupeju in kabrioletu BMW M8 so Bavarci zdaj predstavili še štirivratno izpeljanko modela. Kot mnoge velike BMW-je z značko M tudi tega žene 4,4-litrski turbobencinski V8, ki razvije 600 oziroma 625 KM.

Kot v M5, obeh M8 in po novem tudi X5 M in X6 M, razvija omenjeni bencnski agregat v M8 GranCoupeju 441 kW oziroma 600 KM in 750 Nm navora. Kot pri ostalih modelih je seveda tudi tu povezan z osemstopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom. Tako motoriziran M8 GranCoupe pospešuje do stotice 3,3 sekunde in se vozi v osnovi najhitreje elektronsko omejenih 250 km/h oziroma 305 km/h v primeru doplačila za M Driver’s paket.

Tudi pri M8 GranCoupe je na voljo razlilčica Competition, ki je povezana z ravno tako znanimi zmogljivostmi številkami – 460 kW/625 KM in 750 Nm. Tako motoriziran M8 GranCoupe Competition je ravno tako v osnovi omejen na največjo hitrost 250 km/h oziroma 305 km/h, pospešek do stotice pa je skrajšan za desetinko na 3,2 sekunde.

Tudi GranCoupeju so s tretmajem M namenili posebej nastavljeno podvozje, kjer naj bi z bolj togimi vpetišči vodil, bistveno bolj togima stabilizatorjema in bolj športni vožnji podrejeno kinematiko podvozja poskrbeli za še več vozne dinamike velikega “kupeja”.

Ostali poudarjeni elementi dinamike vožnje so še aktivni M diferencial na zadnji premi, M servotronik volan in M-specifična nastavitev vzmetenja. Zajetni konjenici pod prednjim pokrovom je primaknjen primerno zmogljiv zavorni sistem, ki ga je moč proti doplačilu zamenjati z opcijskimi “keramično-karbonskimi” zavorami.

Oblikovno GranCoupe povzema specifične oblikovne elemente M, ki smo jih srečali večinoma že v kupeju in kabrioletu, proti doplačilu pa je moč seveda tudi štirivratnemu M8 zagotoviti bolj ekskluzivni izgled z zunanjim paketom dodatkov M Carbon. Ta doda nabor elementov iz ogljikovih vlaken, ki obsegajo pokrove zunanjih ogledal, zadnji difuzor , zadnji spojler na pokrovu prtljažnika in mrežice v prednjih odprtinah za vstop hladilnega in polnilnega zraka.

Komur vse to še ni dovolj posebno, pa BMW ponuja opcijo posebne serije M8 GranCoupe First Edition. Ta bo omejena na 400 primerkov, zanjo so rezervirali posebno zeleno barvo BMW Individual Aurora Diamond, ki jo plemenitijo kontrastni vložki, obarvani v bronasto zlat lesk. Omejena serija ima tudi posebna kolesa in oblazinjenje v kabini iz rjavega usnja Taruma.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW,)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissanov novi direktor bo Makoto Uchida
Na letošnjem Oktoberfestu odvzetih kar nekaj vozniških dovoljenj