Novice

Na sestanek v hibridni Panameri

Porsche je predstavil drugo generacijo priključno-hibridne Panamere, ki bo bodoče kupce prepričevala s povečano močjo in minimalno povprečno porabo goriva.

Z razkritjem druge generacije Panamere so pri Porscheju dvignili precej prahu. A še preden se je ta prah polegel, so že postregli z novo različico, ki prinaša 340 kilovatov moči, porabi vsega 2,5 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov in proizvede 56 gramov emisij CO2. Kot se za priključni hibrid spodobi, lahko v povsem električnem načinu prevozi do 50 kilometrov in doseže hitrost 140 km/h. Da ne gre za običajno limuzino, priča še podatek o pospešku: od 0-100 km/h potrebuje 4,6 sekunde in doseže maksimalno hitrost 278km/h. E-Hybrid se bo za vrh modelne ponudbe bojeval z različico Turbo, če ne po zmogljivostih, pa vsaj s ceno. V Nemčiji se bo cena za drugo generacijo priključno-hibridne Panamere pričela pri 103.553 evrih.

Panamerin elektromotor proizvede 100 kilovatov moči in ima 400 njutnemtrov navora. Vsa moč in navor sta na voljo v trenutku, za razliko od predhodnika, kjer je moral voznik stopalko pritisniti vsaj do 80 odstotkov, da se je sprostila vsa moč. V pomoč električnemu motorju je 2,9-litrski šestvaljnik z 243 kilovati moči in 450 njutnmetri navora. Prvič je na voljo še dvosklopkovni samodejni menjalnik z osmimi prestavami. Inženirjem je uspelo povečati kapaciteto tekočinsko hlajene litij-ionske baterije z 9,4 na 14,1 kWh, brez da bi spremenili maso ali velikost v tla integrirane baterije. Polnjenje poteka 5,8 ur, a se lahko zmanjša na 3,6 ure z uporabo posebnega 7,2 kW polnilca.

Serijsko je nameščen paket Chrono, zato je Panamera E-Hybrid opremljena s stikalom na volanskem obroču, preko katerega lahko voznik izbira med šestimi voznimi programi. Karakterju se odlično poda še poseben informacijski zaslon, ki je podoben tistemu iz modela 918 Spyder. Na voljo je še dodaten zaslon za prikazovanje informacij glede porabljene in shranjene energije. Panamera E-Hybrid bo luč sveta ugledala na prihajajočem pariškem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Podjetje A-Cosmos prevzema skrb za znamki Jaguar in Land Rover v Sloveniji
Volvo nadaljuje tradicijo, prihaja V90 Cross Country