Novice

Podjetje A-Cosmos prevzema skrb za znamki Jaguar in Land Rover v Sloveniji

Po odločitvi proizvajalca o novem regijskem zastopniku znamk Jaguar in Land Rover je madžarska skupina Wallis Automotive Europe za pooblaščenega prodajalca in serviserja obeh znamk izbrala podjetje A-Cosmos.

Začnimo najprej z bolj atraktivnim delom: jutri in pojutrišnjem se bo po Ljubljani dobrih dvesto srečnežev lahko prevažalo z ukročenimi mačkami v podobi Jaguarjevih modelov F-Pace, XE, XF in F-Type. K nam je namreč prišla znamkina karavana z imenom The Art of Performance Tour, ki jo bodo pri novem pooblaščenem trgovcu med drugim izkoristili tudi za nagovor obstoječih in bodočih lastnikov avtomobilov te znamke.

Sicer pa je dobro vedeti, da se podjetje A-Cosmos, ki je med drugim znano kot partner znamk BMW, Mini in Mazda, loteva tudi prodaje in vzdrževanja znamk Jaguar in Land Rover, ki sicer spadata pod okrilje indijske Tate. Svoje aktivnosti bodo začasno izvajali na lokaciji na Celovški cesti 182 v Ljubljani, kjer odpirajo začasno lokacijo, v roku nekaj let pa naj bi odprli tudi nov prodajno-servisni center obeh znamk, ki bo usklajen z najnovejšimi zahtevami proizvajalca.

Podjetje A-Cosmos je letos podpisalo pogodbo z regionalnim zastopnikom Wallis Adria iz Zagreba ter s tem postalo edini pooblaščeni prodajalec Jaguarja in Land Roverja v Sloveniji, na servisnem področju pa mu pooblaščeno konkurenco predstavlja še podjetje Summit Avto, ki nadaljuje tradicijo vzdrževanja obeh znamk.

Pri novem pooblaščenem trgovcu so optimistični glede sklenjenega partnerstva, za obe znamki menijo, da ponujata širok nabor avtomobilov izrazitega oblikovanja s sodobnimi pogonskimi sistemi in vse boljšo zanesljivostjo. V naslednjem letu načrtujejo prodajo 188 novih vozil obeh znamk, pri čemer pri znamki Jaguar najbolj računajo na uspešen preboj športno terenskega modela F-Pace, pri Land Roverju na pa prestižni Range Rover Evoque.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Podjetje A-Cosmos prevzema skrb za znamki Jaguar in Land Rover v Sloveniji"


JG2
7 leta 7 meseci nazaj

Ne vem če je to res Ivan. JLR proda toliko kot še ni nikoli v zgodovini (priznam večina na račun SUV-ov) in nenazadnje je Range daleč najbolj prodajan luksuzni SUV na svetu, prodajo občutno vec avtov nad 100k 150k evrov kot pa recimo Mercedes ali BMW in tudi Audi ki pa ga v ta rang osebno ne uvrščam.
Sicer je za Slovenijo podatek popolnoma drug kot je v resnici samo dvomim da je takšna rošada storjena zaradi boljše prodaje, verjetno je v ozadju kaj drugega.

Bucko99
7 leta 7 meseci nazaj

Težka bo za JLR grupo v Slo…. Summit je verjetno premalo prodal.. ?

Firediver
7 leta 7 meseci nazaj

Hja, je lažje maltretirat zastopnike, da ne delajo dovolj dobro kot pa spoznati, da ljudje nimajo denarja.

Ivan36
7 leta 7 meseci nazaj

denar je a gre raje v ABM. Večina ima raje Nemška vozila od drugih zato nična prodaja. Tudi cenovno so JAG in LR kar visoko kotirani.

 
Honda prihaja v Pariz s tremi novostmi
Na sestanek v hibridni Panameri