Novice

Volvo nadaljuje tradicijo, prihaja V90 Cross Country

Volvo se je v kratkem posnetku posvetil prvemu karavanskemu križancu V70 XC in obenem napovedal prihod povsem novega V90 Cross Country.

Prvi Cross Country je bil razvit leta 1996 in lansiran leta 1997. Pod svojim okriljem  je združeval funkcionalno fleksibilnost s pomočjo povišanega vzmetenja, štirikolesnega pogona ter izjemno zmogljivost, ki sta jo dopolnjevala robustna odbijača in nepobarvane obrobe blatnikov. Danes, skoraj dvajset let kasneje, je Cross Country priljubljen segment, ki s svojim terenskim značajem in uporabnostjo karavana išče adrenalinske kupce širom sveta.

Ko so ga ustvarjali, so imeli v mislih zahtevne cestne in vremenske razmere, ki pogosto vladajo v skandinavskih deželah. Cross Country se odlično znajde na vseh vrstah podlag, od blatnih kolovozov, do večdesetcentimetrske snežne oddeje, hkrati pa uživa v nabiranju kilometrov po gladki avtocesti. Je priljubljena izbira lastnikov čolnov in konj, ki jih je potrebno vleči s posebnimi prikolicami. Cross Country ima dovolj vlečne moči, hkrati pa mu njegova višina omogoča dostop do izjemno odmaknjenih krajev.

“Od samega začetka snovanja koncepta Cross Country smo bili izjemno pazljivi, saj to ni bila le vaja v nekakšnem robustnem podeželjskem slogu. Sami sebi smo zastavili visoke zahteve, ki naj bi obrodile sadove v resničnih življenjskih situacijah. Vsem zmogljivostim smo dodali številne elemente udobja in razkošja, ki jih Volvo vozniki seveda pričakujejo,” pravi Dr. Peter Mertens, vodja razvoja pri Volvo Car Group.

V90 Cross Country bo po idejni zasnovi sledil predhodnikom. Robustna odbijača, nepobarvane obrobe blatnikov, povišano vzmetenje in štirikolesni pogon ga bodo ločili od običajnega karavana. A podobnosti bo tukaj konec, saj bo motorna paleta najverjetneje ostala nespremenjena v primerjavi s tisto, ki je na voljo za S90 in V90.

Volvo bo V90 Cross Country razkril sredi septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo, Carscoops. Foto in video: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na sestanek v hibridni Panameri
Poklon legendi: Bugatti Chiron