Novice

Rimac C_Two z gasilnikom v čast Richardu Hammondu

Hrvaški Rimac je v mnogih očeh negativen učinek lanskoletne nesreče njihovega Concept_One letos v Ženevi obrnil v svojo korist s predstavljenim C_Two.

Najbrž ga ni avtomobilskega navdušenca, ki ne bi slišal in po vsej verjetnosti tudi videl posnetka nesreče Richarda Hammonda iz šova The Grand Tour, ki je lansko leto med nesrečo v švicarskih Alpah zletel s ceste z modelom Concept_One. Avto je v nesreči povsem zgorel, Hammond pa jo je odnesel s hudo poškodovanim kolenom.

Tako kot Richard Hammond že hodi naokoli in snema nove epizode The Grand Tour, tudi Rimac ne stoji križem rok. V letošnjo Ženevo je namreč pripeljal naslednika nesrečnega modela, C_Two. A na tem mestu ne bomo pisali o zmogljivostnih presežkih električnega 1914-»konjskega« superšportnika z brutalnimi 2.300 Nm, temveč o posebni zanimivosti, ki je, kot lahko vidite na eni od priloženih fotogafij, posledica neljubega dogodka iz 2017.

Rimac je v novinca vgradil lično oblikovan gasilnik. Ta sam po sebi ni nič posebnega, zato pa je toliko bolj pomenljivo sporočilo, ki so ga Hrvati zapisali na usnjeni pa, s s katerim je pritrjen v svoje ležišče. Na njem je namreč odtisnjeno: »In case of hill climb extinguish fire« oziroma, po slovensko: »V primeru gorske dirke pogasi ogenj.« Ni kaj, treba je priznati, da se Rimac zna pošaliti na svoj (in tuj) račun in na videz negativno propagando obrniti sebi v korist.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rimac, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Rimac C_Two z gasilnikom v čast Richardu Hammondu"


Ivan36
9 meseci 3 dni nazaj

Dajte sedaj vsi novinarji Avtomobilizma dobiti ta famozni avto na test? Mislim, da še ni vozen ali pa gre samo naravnost???

chad
9 meseci 4 dni nazaj

Avto je lep!

9 meseci 2 dni nazaj

Avto ni lep.

a4
9 meseci 4 dni nazaj

brezveze, oni avto od hammonda je gorel še 4 dni ! tak da en pastor je kaplja v morje če gorijo baterije

Fnatic
9 meseci 20 ur nazaj

Že že ampak dve stvari: 1.za začetni požar je to več kot dovolj. Če ne drugega, vsaj omejiš požar. 2.po domače povedano: to je fora, ok? Seveda ni namenjen zamenjavi gasilske ekipe.

RedBaron
9 meseci 4 dni nazaj

Pastorja so dali noter – pohvalno!

 
Pal-V po zraku ali cesti za najmanj 299.000 evrov
Na štartni črti že nova generacija Toyotinega športno uporabnega križanca