Novice

Nadgradnja je Range Roverju prinesla hibridizacijo

Nismo povsem prepričani, kaj je vzrok in kaj posledica – so Angleži izkoristili minimalno nadgradnjo nekaterih sistemov v velikem Range Roverju, da so mu primaknili še svež hibridni pogonski sklop, ali so vgradnjo slednjega izkoristili, da so mu dodali še nekaj izboljšanih sistemov.

Pogonski sklop pravzaprav že poznamo, saj so ga nekaj mesecev nazaj vgradili že v športnejšo različico Range Rover Sport. Kot tam, gre tudi v prestižnejšem bratu za trilitrski vrstni šestvaljnik  z nazivno močjo 294 kW oziroma 400 KM s 550 Nm nazivnega navora. Navedene zmogljivosti so posledica pomagal za nadtlačno vpihovanje polnilnega zraka v motor. Najprej stopi v funkcijo v najnižjem območju motornih vrtljajev mehansko puhalo, gnano z elektromotorjem. Z njim, tako pravijo pri JLR, izničijo turboluknjo. Z naraščanem motornih vrtljajev se v igro vključi dvovtočno turbopuhalo, ki prevzame vso delo in poskrbi za zgoraj zapisane številke o največjih motornih zmogljivostih.

Da bi naredili vso to zalogo moči in navora turbobencinarja okolju bolj sprejemljivo, so mu primaknili hibridni sistem. Ta je oprt na 48-voltni zaganjalnik-alternator, ki je s klinastim jermenom povezan z bencinarjem. Na podoben način kot v Audiju A6 50 TDI, tudi v Range Roverju ta regenerira kinetično energijo med jadranjem in ustavljanjem vozila, v sklopu delovanja sistema start-stop pa bliskovito zaganja motor ob kratkih postankih, recimo na semaforjih. Tako motoriziran Range Rover pospešuje iz mirovanja do hitrosti 100 km/h le 5,9 sekund in neha pospeševati pri hitrosti 225 km/h. Povprečna poraba po NEDC standardu znaša 9,3 l/100 km, emisija CO2 pa 212 g/km.

Poleg hibridnega motorja so velikemu Rangeu zdaj serijsko dodali paket »pametni telefon« z vključenima Android Auto in Apple CarPlay. Zunaj nadgradnja vključuje še razširjeno barvno paleto, 22-palčna kolesa in nove žaromete. Razen spremenjene grafike je skupna obema izpeljankama tudi funkcija zatemnitve prometnih znakov in turistični način. Prva s pomočjo kamere prepoznava prometne znake ob cesti in zatemni dolg snop žarometov, da ne oslepi voznika. Ta funkcija je skupna obema tipoma žarometov, »osnovnim« matričnim in doplačljivim Pixel LED. Samo slednji pa so založeni še s sistemom »Turist Mode«, ki prilagodi način osvetlitve žarometov v odvisnosti od tega, na kateri strani ceste avto vozi.

Land Rover že sprejema naročila za novinca, cena zanj v Angliji znaša za 83.655 funtov oziroma dobrih 97.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Autoexpress. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Elektrifikacija avtomobilov še naprej povečuje potrebe po žlahtnih kovinah
Električni Hyundai Ioniq z daljšim dosegom