Novice

Najbolj brutalen Rapide

Pri angleški znamki športnih avtomobilov Aston Martin so predstavili najbolj popoprano različico njihove štirivratne kupejevske limuzine Rapide. Različica Rapide AMR, ki se ponaša z optimizirano motorizacijo, izboljšano aerodinamiko ter še z bolj športno nastavljenim podvozjem, bo na voljo v omejeni seriji 210 vozil.

Za tokratno predelavo Aston Martinove limuzine Rapid je po pričakovanjih poskrbel njihov športni oddelek AMR (Aston Martin Racing), ki je pred nedavnim vzel v svoje roke tudi model DB11. Na zunaj je Rapida AMR tako moč prepoznati po novi maski, kakršno smo prvič videli pri dirkaškem modelu Vantage AMR Pro, drugače oblikovani pa so tudi spojler, difuzor, pragovi in motorna maska.

Pri AMR so hkrati poskrbeli za natančne prilagoditve podvozja, zaradi katerih je najmočnejši Rapide v ponudbi za en centimeter bližje tlom (izboljšano vzmetenje), ponaša pa se tudi s povsem novim zavornim sistemom (mešanica keramike in ogljika).

Pod motornim pokrovom se skriva 5,9-litrski dvanajstvaljni agregat, ki je po optimizaciji pridobil dodatnih 43 »konjev« in se po novem ponaša s kar 603 »konji« najvišje moči. Tako motoriziran Rapide AMR potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h zgolj 4,2 sekunde ter doseže kar 330 km/h najvišje hitrosti.

Omejena serija najhitrejšega Rapidea v ponudbi bo na voljo v jesenskih mesecih, v Nemčiji pa bo stala vsaj 230.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk, Autocar. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnične izboljšave za Mazdo MX-5
Volkswagnu milijardna kazen za dizelsko afero v domači Nemčiji