Novice

Najbolj ekstremna BMW-jeva limuzina

Pri bavarskem BMW-ju so predstavili najbolj brutalno limuzino v svoji bogati zgodovini, ki se ponaša s kar 635 »konji« največje moči. Model M5 CS (Competition Sport) bo na voljo tudi na slovenskem trgu, kjer bo zanj potrebno pripraviti slabih 200 tisočakov.

Pri najbolj zmogljivem serijskem BMW-ju, ki je kadarkoli prišel iz njihove tovarne, gre sicer za nadgradnjo modela M5 Competition, ki pa je dodobra predelana. Za pogon skrbi znani 4,4-litrski V8 agregat, ki se v verziji CS ponaša še z dodatnimi 10 KM največje moči (635 KM) ter kar 750 Nm največje navorske vrednosti. Za prenos moči skrbi 8-stopenjski avtomatski menjalnik, serijsko pa je na voljo tudi štirikolesni pogon M xDrive, ki omogoča opcijo prenosa pogona zgolj na zadnji kolesni par. Tako motoriziran M5 potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h pičle 3 sekunde, kar je dve desetinki hitreje od verzije Competition, končna hitrost pa je omejena na 305 km/h.

Pomembno je tudi, da je verzija M5 CS od »običajnega« M5 Competition lažja za kar 70 kilogramov, kar so dosegli z uporabo ogljikovih vlaken in drugih lahkih materialov (streha, pokrov motorja, difuzor, ipd.). Inženirji iz njihovega športnega oddelka so obenem dodobra modificirali podvozje (trše vzmeti, izpopolnjen nadzor blažilnikov), nanj nataknili zmogljive pnevmatike proizvajalca Pirelli (P Zero Corsa – spredaj: 275/35 R 20; zadaj: 285/35 R 20) ter mu zamenjali izpušni sistem.

Verzijo M5 CS bo že na zunaj moč prepoznati po posebnih barvah (Brands Hatch Grey, Frozen Brands Hatch Grey in Frozen Deep Green), bronasto obarvanih platiščih ter rdečih zavornih čeljustih. Znotraj se ponaša z izrazito školjkastimi dirkaškimi sedeži, odetimi v črno usnje, ter posameznimi emblemi, ki sporočajo vozniku, da ne gre za običajni M5.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
EU odobrila program finančne pomoči za razvoj in proizvodnjo baterij
Osvežena Teslina modela S in X