Novice

Najhitrejša verzija BMW-jevega modela M3

Pri bavarskem proizvajalcu vozil so predstavili najbolj razgrajaško verzijo modela M3, ki se ponaša z nižjo maso, 29 »konjev« močnejšim šestvaljnim motorjem ter izjemnimi zmogljivostmi. Omejena različica M3 Competition Sport bo osrečila zgolj 1.200 kupcev, ki bodo zanj morali na nemškem trgu pripraviti vsaj 116.000 evrov.

Oznaka CS razkriva pri BMW-jevih modelih M daleč najbolj popoprane verzije, ki se ponašajo z manjšo maso ter večjo močjo, a so hkrati na voljo zgolj v omejenih količinah. Potem ko so pri proizvajalcu iz Münchna pred časom že predstavili različico CS dvovratnega modela M4, ki jo bodo proizvedli v 3.000 primerkih, so tako sedaj po pričakovanjih razkrili še štirivratni M3 CS.

Slednji povzema tehnične rešitve od svojega kupejevskega brata, pri čemer se lahko pohvali z nekaterimi komponentami iz lahkih materialov, ki dodobra znižujejo maso vozila (1.585 kg). Pokrov motorja je izdelan iz ogljikovih vlaken, zaradi česar je za 25 odstotkov lažji od običajnega, enak material pa so uporabili še pri strehi ter zadnjem spojlerju.

Pod motornim pokrovom je trilitrski šestvaljnik z dvema turbinama pridobil dodatnih 29 »konjev«, kar pripomore, da pospeši iz mirovanja do hitrosti 100 km/h v zgolj 3,9 sekundah, merilnik hitrosti pa se ustavi pri 280 km/h.

Omejena serija 1.200 vozil M3 CS bo v prodajnih salonih spomladi prihodnje leto, v Nemčiji pa naj bi vsak stal več kot 116.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Motor Talk. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska komisija za 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 do 2030
Legendarni Jeepov terenec še od znotraj